Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 10 Bin Bekçi Kadro İhdası Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) taşra teşkilatında görevlendirmek üzere “Çarşı ve Mahalle bekçisi” için 10 bin kadro ihdası yapıldı.

Bizlerde kamupersoneli.net olarak konuya yönelik detayları sitemizde okurlarımızla paylaşıyoruz…

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI (MUHTEMEL)

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımları için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu konuşmasında o dönemlerde başvuruları devam eden alımların yanında 10 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları olacağını duyurmuştu. 2018 yılı sona ermeden yayımlanması beklenen Bekçi alım ilanının yine çok sayıda şehirde olması bekleniyor. 

7 bin Bekçi alım ilanında alımların 73 şehirde olmasının ardından 10 bin bekçi alım ilanında bu sayının artması da muhtemel gözüküyor. 

ADAYLARIN KOŞULLARA DAİR TALEPLERİ

Kamupersoneli.net olarak Bekçi alımlarına dair yapmış olduğumuz haberlerin tamamında çok sayıda aday yaş şartı konusunda mağdur olduklarını ifade etmişlerdi. Adayların 31 olan yaş şartının en az 35 olması yönünde yoğun istekleri olmasına rağmen çok sayıda aday yaş şartı konusunda daha esnek olunması gerektiğini ifade etmişti. 

Adayların bir diğer talebi ise Bekçi alımı olmayan şehirler içinde ilan yayımlanması yönünde. Alımların tüm şehirlerde olması gerektiğini ifade eden adaylardan bazıları ise büyük kentlere yapılacak alımların kontenjanlarının artırılmasını istiyorlar. 

Bu koşulların dışında adayların eğitim şartı yönünde de talepleri bulunuyor. Bazı adaylar yönetmelikte en az ilkokul mezunu olma şartını hatırlatarak bu şartın lise olarak değiştirilmemesi gerektiğini söylüyorlar. 

ŞARTLAR NASIL OLMALI?

Adayların talepleri sonrasında Bekçi alımlarında uygulanan yaş şartı 30’dan 31’e yükseltilmişti. Bu kapsamda Kamupersoneli.net olarak bizlerde adayların Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarında şartların nasıl olması gerektiği konusunda taleplerini alıyoruz. 

Bekçi alımlarında hangi şartlar değiştirilmeli ve alımlar hangi şehirlerden olmalı? Kontenjanlar nasıl belirlenmeli? Adayların talepleri neler? Tüm bu sorulara haberimizin altında yapacağınız yorumlar ile yanıt verebilir ve taleplerinizi dile getirebilirsiniz. 

ÖZEL HABER

Exit mobile version