Bakanlar Kurulu Şanlıurfa'da Toplandı ( Toplantı 14:30'da başladı)

Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun başkanlığında kısa zaman önce istiklal madalyası verilme kararı alınan Şanlıurfa’da toplandı. Bakanlar Kurulu’nun bu toplantısındaki gündemi ise terörle mücadele ve Suriye’deki iç savaştan ülkemize giriş yapan mülteciler olarak belirlendi.


13 Senelik Aradan Sonra Bakanlar Kurulu İlk Defa Farklı Şehirde Toplandı

13 yıllık bir aradan sonra ilk defa Ankara dışında toplanan Bakanlar Kurulu , Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan‘ın başbakanlık yaptığı dönem olan 4 eylül 2013 senesinde Sivas Kongresi’nin yıl dönemi olması hasebiyle Sivas’ta toplanma kararı almış ve toplanmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığı sırasında ilk defa başkent Ankara dışında bir Bakanlar Kurulu Toplantısı yapılıyor. Bakanlar kurulu 14:30‘da başladı ve 3 saat sürmesi bekleniyor.

Bakanlar Kurulu Gündemi : ” Terör, Suriyeli Mülteciler”

Bakanlar Kurulu’nun ana gündem maddesi son zamanlarda gündemden düşmeyen terör olayları ve Suriyeli mülteciler olduğu bildirildi.  Bakanlar Kurulu toplantısı için Şanlıurfa’ya gelen bir çok basın mensubu için GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü‘nün bahçesinde çadır kuruldu ve gazeteciler buradan haberlerini, çalıştıkları haber merkezlerine aktardı.

İç savaşın sürdüğü Suriye’nin Aynel-Arap , Telebyad , Rasulayn gibi şehirlerin komşusu konumunda olan Şanlıurfa’da yapılan toplantının ana başlığı’nın bölücü terör örgütü PKK/PYD, DHKP-C, DAEŞ gibi örgütler olduğu öğrenildi. Suriyeli Mülteciler meselesininde toplantının ana başlıklarından birisi olduğu bildirildi.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden ve her türlü gelişmeden kamupersoneli.net ile haberdar olabilirsiniz. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden anında her yerde haberdar olma fırsatına sahipsiniz.

Kamupersoneli.net Şanlıurfa
Exit mobile version