Lise, Ön Lisans ve Lisans Adayları Dikkat ! KPSS Merkezi Atama Tercih Tarihleri

KPSS Lise, Ön Lisans ve Lisans sınavları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştrildi. Sınavların tamamlanmasının ardından adaylar merkezi atama tercihlerinin ne zaman yapılacağını araştırıyorlar. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanan KPSS Lisans 22 Temmuz 2018 – 28 Temmuz 2018 – 29 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra 5 Ağustos 2018 tarihinde KPSS ÖABT sınavı da uygulandı.

MERKEZİ ATAMA TERCİH TARİHLERİ

Merkezi atamalar kapsamında ilk olarak alım yapılacak olan kadrolar Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanacaktır. Bu kadroların yayımlanmasının ardından tercihler ÖSYM aracılığı ile alınacaktır. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

Merkezi atama tercihi yapacak olan adaylar 11 ile 20 Aralık 2018 tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi web adresi aracılığı ile tercih kılavuzunda paylaşılacak olan kadrolar için tercihlerini yapabileceklerdir.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

KPSS merkezi atamalar kapsamında kimler tercih yapabileceklerdir? Konu ile ilgili olarak KPSS Lise, Ön Lisans ve Lisans sınavlarına katılmış ve puanı hesaplanan adaylar tercih yapacaklardır.

Exit mobile version