Adalet Bakanlığı 15 Bin icra, Zabıt Katibi, İKM, Memur ve Mübaşir Alıyor! KPSS, Eğitim ve Yaş Şartı Nasıl Olmalı?

Adalet Bakanlığı’nın 15 bin personel alımı için artık ilanın yayımlanması bekleniyor. 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından ilan edilen personel alımlarında ise çok sayıda pozisyonda personel alımı yapılması bekleniyor. Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuruda bulunabileceği personel alım ilanında yer alan kadro detaylarını, başvuru koşullarını ve adayların taleplerini değerlendiriyoruz. 

ADALET BAKANLIĞI 15 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklamasında Adalet Bakanlığı bünyesine alım yapılması beklenen ilana dair bilgiler vermişti. 

Bakan Gül adli ve idari hakim ve savcı alımı yapılacağını açıklarken bu alımların dışında da 15 bin bakanlık personeli alımı yapacağını duyurmuştu. Peki alımlar hangi kadrolardan olacak. İşte geçtiğimiz alımlarda oluşan kadrolar

771 sözleşmeli zabıt kâtibi , 527 sözleşmeli mübaşir, 27 sözleşmeli şoför , 99 sözleşmeli teknisyen ve 69 sözleşmeli aşçı olmak üzere toplam 5493 personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu kadroların dışında ayrıca merkez teşkilatına 20 diğer teknik hizmet personeli (istatistikçi), 30 destek personeli (şoför), 40 destek personeli (hizmetli) 50 psikolog ve 50 sosyal çalışmacı 6.681 infaz ve koruma memuru, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci).

Bin önceki alımda toplam 14 bin 504 personel alımı yapılmıştı. Yapılması beklenen bu alımlarda da kadroların bir önceki kadro dağılımına benzer şekilde olması bekleniyor.

İLAN NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Adalet Bakanlığı’nın personel alım ilanının 2018 KPSS puanıyla yapılması ön görülüyor. Lise 2018 KPSS puanlarının açıklanmasının ardından Önlisans adaylarının puanlarının açıklanması ve ilanın bundan sonraki süreçten sonra yapılması bekleniyor. 

TALEPLERİNİZİ DİLE GETİRİN

Peki Adalet Bakanlığı 15 bin personel alımı için sizler ne düşünüyorsunuz? Kadro dağılımı nasıl olmalı? Bazı kadrolar için 30 ve 35 olan yaş şartı esnetilmeli mi? Adaylardan talep edilen 70 KPSS puan şartı 60 olarak değiştirilmeli mi? Yoksa KPSS puanı daha az mı olmalı? 

İlan yayımlanmadan önce sizlerde haberimizin altına yorumlarını ve görüşlerini aktarabilir ve taleplerinizi dile getirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

Exit mobile version