Adalet Personeli

Adalet Bakanlığı 15 Bin icra, Zabıt Katibi, İKM, Memur ve Mübaşir Alıyor! KPSS, Eğitim ve Yaş Şartı Nasıl Olmalı?

Adalet Bakanlığı’nın 15 bin personel alımı için artık ilanın yayımlanması bekleniyor. 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından ilan edilen personel alımlarında ise çok sayıda pozisyonda personel alımı yapılması bekleniyor. Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuruda bulunabileceği personel alım ilanında yer alan kadro detaylarını, başvuru koşullarını ve adayların taleplerini değerlendiriyoruz. 

ADALET BAKANLIĞI 15 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklamasında Adalet Bakanlığı bünyesine alım yapılması beklenen ilana dair bilgiler vermişti. 

Bakan Gül adli ve idari hakim ve savcı alımı yapılacağını açıklarken bu alımların dışında da 15 bin bakanlık personeli alımı yapacağını duyurmuştu. Peki alımlar hangi kadrolardan olacak. İşte geçtiğimiz alımlarda oluşan kadrolar

771 sözleşmeli zabıt kâtibi , 527 sözleşmeli mübaşir, 27 sözleşmeli şoför , 99 sözleşmeli teknisyen ve 69 sözleşmeli aşçı olmak üzere toplam 5493 personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu kadroların dışında ayrıca merkez teşkilatına 20 diğer teknik hizmet personeli (istatistikçi), 30 destek personeli (şoför), 40 destek personeli (hizmetli) 50 psikolog ve 50 sosyal çalışmacı 6.681 infaz ve koruma memuru, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci).

Bin önceki alımda toplam 14 bin 504 personel alımı yapılmıştı. Yapılması beklenen bu alımlarda da kadroların bir önceki kadro dağılımına benzer şekilde olması bekleniyor.

İLAN NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Adalet Bakanlığı’nın personel alım ilanının 2018 KPSS puanıyla yapılması ön görülüyor. Lise 2018 KPSS puanlarının açıklanmasının ardından Önlisans adaylarının puanlarının açıklanması ve ilanın bundan sonraki süreçten sonra yapılması bekleniyor. 

TALEPLERİNİZİ DİLE GETİRİN

Peki Adalet Bakanlığı 15 bin personel alımı için sizler ne düşünüyorsunuz? Kadro dağılımı nasıl olmalı? Bazı kadrolar için 30 ve 35 olan yaş şartı esnetilmeli mi? Adaylardan talep edilen 70 KPSS puan şartı 60 olarak değiştirilmeli mi? Yoksa KPSS puanı daha az mı olmalı? 

İlan yayımlanmadan önce sizlerde haberimizin altına yorumlarını ve görüşlerini aktarabilir ve taleplerinizi dile getirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

Bir Yorum

  1. adalet bölümü öğrencileri alınsın sadece diğerleri kendi bölümlerinden yapılan alımlara başvuruda bulunsunlar.

  2. Bende nisanlimda issiziz kpssye girdik puanlar dussun herkes biyerlerden ekmek yesin is icin cabaluyoruz lutfen dussun puanlarrrr

  3. Bence puanlar biraz daha indirgenebilir yazılı notu düşük aday mülakatta yüksek puan alan adayı geride bırakabiliyor herkes kendi branşında tercih yapmalı yaş şartı esnetilebilir yaşı ilerlemiş arkadaşlar açısından düşünüyorum yani herkes eşit standartlar altında yarışsın bu şu kadar memur alınacak bu kadar memur alımı yapılacak duyuru belirtiliyor belirtilen sayıda memur alımı olmuyor durumlar vahim puanlar da düşürülebilir sonuçta puan kazanana kadar lazım mesleğe uyum adaptasyon daha önemli Allah yardımcımız olsun inşAllah

  4. Yaş sınırı 40 olsun lütfen, kpss sınavına girecek adaylara senin yaşın 35 geçmiş denmiyorsa yaş ve puan düzenlensin.

  5. Yaş sınırı kalkmalı emeklilik 70 e dayandı.35 yaş sınırı değişmeli

  6. Lisans KPSS 60 olmalı neden lise önlisans la aynı kefeye koyuluyoruz ki ?

  7. Kpss önlisans 70 olsa da lisans 60 olmalı lisans KPSS si ile önlisans KPSS si ayni zorluk derecesinde değil bence

  8. Yaş şartının esnetilmeli bunca yıl okul oku sonra gel evde otur kpss puan al yeterli ama yaştan bir tercihte bulunma bu haksızlık yaş şartının 35 olarak değiştirilmeli 40 olmalı.yeter inanın canıma kıyacam artık bıktım iki üniversite oku sonra gel evde otur bıktım yaa..

  9. Selin oyl bi dunya yok kuzum. Her muhendis okuyan muhendis olmaz her adalet okuyan bakanlikda is bulmz. Sen ins binyere yerlesemiz bu dusunceyle de baska bolumlerden is bulursun tükürdugunu yalamak zorunda kalirsin amin

  10. Puanlar düşsün ve artık adalet mezunlarının hakkı yenmesin. Sadece adalet mezunları alınmalı.

  11. eğitim durumu değişmesi gerek en azından lise olsun ve kpss puanı 50 olsun ki millet devletine için çalışsın

  12. Olsa nolucak ? Sıralamaya girebilecekmisin 60 puana indi diyelim sadece basvuru yaparsin siralamaya goremezsin

  13. Kesinlikle puan şartı aynen devam etmeli 60ne ya elini kolunu sallayan herkes girsin o zaman bu işe

  14. Lise önlisans lisans kpss ile aynı oranda kpss değerlendirilmemeli kpss puan barajı 60 a düşürülmeli

  15. Bencede yaş sınırı kalksın kpss puanida 50olsun.issizlik cok kotu cunku Allah herkesin yardımcısı olsun.

  16. Adalet bölümü olmayan gardiyan olamıyor mu mübaşir katip anladim şoför ve gardiyan neden olmasın

  17. Puanlar en azından 60baraj olabilir yada 55, sonuçta yine bir sınava yabi tutulacak insanlar katiplk için. Lütfen puanlar düşsün

  18. 2016 kpss puanlarıda geçerli olsun.2 senedir adliyelere katip alım sayısı az dı sıralamaya giremedik.

  19. Yaş şartının esnetilmeli bunca yıl okul oku sonra gel evde otur kpss puan al yeterli ama yaştan bir tercihte bulunma bu haksızlık yaş şartının 35 olarak değiştirilmeli 40 olmalı.yeter inanın canıma kıyacam artık bıktım iki üniversite oku sonra gel evde otur bıktım yaa..

  20. Onlisans ve lisans kpsa ile ortaogretim kpss bir tutulmamali onlisans ve lisans taban puani 60 olmali

  21. Adalet bakanlığı artık ismine yakışır şekilde adeletli olmalı ve lisans kpss puanları ile lise ve ön lisans kpss puanlarının ayrımını yapmalı. Lisans taban puanı 60 önlisans puanı 70 ve lise puanı 80 olarak baraj oluşturulmalıdır. En adaletlisi budur!

  22. Yaş esnetilmeli. Eğitim durumu lise olsun. Kpss puanı düşsün.işsizlik çok kötü işsizlere iş verin lütfen.

  23. Hepimiz iyi biliyoruz ki ne yas ne Kpss ne de fizikse boy bhnlar is gormuyor mesele ulke sevdalisi olmak mesele vatanini ve milletini sevmek, mesele yetim hakkini bilmek, ulkesinin payidar kalmasi icin mucadele etmek. Ben 31 yasindayim, yillarca memuriyetten mahrum kaldik, cezalari simdi verilmis olsada biz hersey icin cok gec kaldik. Bence sinirlar fazlasiyla esnetilmelidir.

  24. Puan ve yaş esnetilmeli 1 puan yüzünden başvuru yapamayan binlerce insan var

  25. Kesinlikle adalet mezunlarina hak taninmali yas esnetilmeli ve 60 taban puan olmali!!!!

  26. İki aydır sonuç bekliyoruz ilk önce diğer alımları açıklasınlar tükendik ya gerçekten bu nedir

  27. Yaş şartı kalkmamalı neden kalksın ki,bencil düşünüyor olabilirim fakat biz daha mezun olup kpssye çalışırken sizin yıllarca bi puan alamayıp memur olamamanız ayrı bi mesele bizde çalışıyoruz zamanında sıkı tutup çalışmayı sonuç olarak atanamamışsınız ki o yaştan sonra memur olmak saçma değil mi? Puanın düşürülmesi de farketmiyor düşürülsede mülakattan geçmek önemli olan birşey farketmeyecek yani zaten 60 puanı bir şekilde alırsınız sınava çalışan ne olacak?

  28. Bence yaş sınırı 35 ideal bir yaş kpss puanı da 50 veya 55 olmalı lise mezunları alınmalı sonuç olarak çoğunluk beden işçisi olarak alınacak bu tür şeylerde kpss puanı pekte önemsenmemeli

  29. Şu lanet yaş şartı kalksın artık takıldık kaldık iyi puan almakta.35 yaşından sonrakiler olsun be yeterrr

  30. En az Lise mezunu 60 puan normal bir an önce alınsın inşAllah çocuklarımız işsizlikten bunaldılar artık.hayirlisi olsun inşAllah hakkımızda.

  31. ortaogretim ve ÖNLİSANS alimi yapılsın ve yas siniri esnetilsin 37 kpss 50 olsun en düşük

  32. Baraj 70 olduğu için bi çok yere başvuru yapamıyoruz hoş her yere 80 90 puan alanlar giriyor işsiz dolaşmaya devam ediyoruz. Her sene bi sınav değişikliği yapılıyor eğitim şartları değiştikçe bizlerinde mağduriyeti artıyor. Okulu bitirene kadar canımız çıkıyor okul bitiyor işsizlik canımıza tak ediyor. Sesimizi duyuracak derdimizi anlatacak kimse bulamıyoruz referansları sağlam olanlar elinde hiç bir belge olmadan şakır şakır yerleşiyor iki üniversite diploması bi çok sertifika sahibiyim ama referansım olmayınca vasıfsız eleman muamelesi görüyorum ve biliyorumki bi benim gibi birçok mağdur var. Yaşım 30 ne ara iş sahibi olup ne ara evlenip ne ara çocuk sahibi olacağız. Benim hayata dair bir umudum kalmadı. Hakkımı referans yapanlara da yaptıranlara da helal etmiyorum

  33. Yas35 veya40olmali KPSS puanı da 60 olmalı şimdiye kadar fetöculerden bu milletin çocuğu ise giremedi hiç olmazsa biraz esneklik yapımda bu milletin çocuğu iş aş sahibi olsun

  34. Bencede 60 olmalı cunku bu kdar kisi madur olmamalı 2 saatlik bir sınavdan doalyı

  35. 60 Olsun , 1-2 puanla çoğu insan sınava girme şansını bile kaybediyor

  36. 60 Olsun , 1-2 puanla çoğu insan sınava girme şansını bile kaybediyor

  37. Mülakat soru tarzı bilgi üzerine değil; daha çok anlama, yorumlama, kendini ifade edebilme, mesleki bilgi şeklinde olmalı. Bilgi sorusu sınavda yeterince var zaten

  38. yaş 40 olsun diyen var :d
    yaş şartı 63 kpss 25 falan olması lazım diyen çıkacak yakında eminim :)
    bence sınava girmeye gerek bile yok. direkt atasınlar o arkadaşları. 5 bin lira da maaş bağlasınlar :)

  39. Adaletli olması için, enaz lise mezunu ve kppss puanı enaz 60 olmalıki çalıșanla çalıșmayan ayırt edilsin.

  40. Emeklilik yaşı uzatılan bir ülkede , memur olma yaşı da esnetilmeli.

  41. Yaş 40 Puan barajı 50 olmalı 2 saatlik uzun uzun paragrafların olduğu sınav bilgiyi göstermiyor bana göre. Zamana karşı yarış adeta. 2 gün boyunca lisans sınavı ile cebelleşip ve buda yetmez gibi her alan sınavı için ayrıca kodlama yapmak zorunda kalmak yorucu oluyor. Devlet dairelerinde daha çok gençlere yer açılmadı diye düşünüyorum. Belli yaşın üstünde memurlar ile işleri çözüme ulaştırmak çok zor oluyor. Eski sistemle devam ediyor. Vatandaş memurun keyfini bekliyor malesef.

  42. Feto kadrolaşması yüzünden 10 yıl biyere giremedik.40 yaş olmalı bnce

  43. Yaş en azından 40 45 olmalı insanların en verimli yaşları bence

  44. Kpss puanı 60 olmalı bir iki puanla bunca insanın emeğiyle hayalleriyle oynanmamalı

  45. kpss 60 olarak degistirilmeli bu yuzden cogu arkadaşlarımız 1 puanla basvuri yapamiyo ve ayni sekilde cogumuz istedigimiz yeri yazamiyrz

  46. Farklı sınavlardan 25 ve 30 yaş sınırına iki defa takıldım. Artık sinir 40 olsun

  47. Kpss kesinlikle düşürülmeli zaten kendileri bir sınav daha yapacak en azından bir şansımız olsun

  48. En azından lisan mezunları için Kesinlikle Kpss 60 olmalı.

  49. Il başkanı, milletvekili en az 70 alsaydın olurdu diyor, bu yuzden 60 olsun. Olmuyor :p

  50. Lütfen 3. Atama yapın ve yıllardır emek verdigimizkutsal işi yapmamız fırsat verin

  51. Lisans kpss i ortaöğretim ve önlisans kpss ne göre daha zor burada adaletsizlik var. O yüzden kpss puanı lisans ta 60 a indirilmeli.

  52. Ben 3 dönemdir 69 da kalıyorum ve buda 6 yıl demek. Geldik 35 yaşına ne zaman olacaksak bilemiyorum. Yaş esnetilsin puan dusurulsun. Bir umut son umut olur belki.

  53. Lisanslar için kpss puan şartı 60 olmalı çünkü lisans kpss zor ve yaş şartı tüm bölümler için 35 olmalı

  54. Ben 3 dönemdir 69 da kalıyorum ve buda 6 yıl demek. Geldik 35 yaşına ne zaman olacaksak bilemiyorum. Yaş esnetilsin puan dusurulsun. Bir umut son umut olur belki.

  55. Katipliğe sadece adalet mezunları alınmalı zaten aöf le sayımız arttı örgün adalet okuyan birisi olarak başka bölümlerin de katip olabilmesi saçma o zaman bizden de başka bölümlerin memurluğuna atama yapın KATİPLİK ADALET MEZUNLARININ HAKKI biz taş mı yiyelim

  56. Kpss 60 olsa en azından girecek sayısı daha fazla olur.

  57. Kpss 60 olsa en azından girecek sayısı daha fazla olur.

  58. bem tekknikerim liseden alıyorlar ama onlisanstan almiyolar bizde bitirmeseydik ozaman ne sacmalik

  59. Zabıt katibi alımlarına sınırlama getirilsin adamlar hayatlarımda klavye dersi almamış ne Ticaret Meslek Lisesi eğitimi almış ne de Adalet Meslek Lisesi veya Yükseokul eğitimi almış sınava girme hakkına sahip oluyo

  60. Yas sınırı ve kpss puani biraz daha düşürülsün. Her defasinda yasa ve kpss puanina takiliyoruz.

  61. Bende ticaret lisesi muhasebe finansman bölümünden mezunum.ofis memurluğu ve mutfak personeligörevini yapabilirim. Kpps şartı ve yaş engeli olmasın derim. Bende bu sayede sevdiğim işi yapma sansını bulu

  62. Kpss şartı olacaksa ya 85 üstü olsun.yada hiç olmasın.yaş sınırı olacaksa ya 30 olsun yada hiç olmasın.ben işe alınacak olan personelin yapacağı işi ne sınav puanı nede yaşının yapmayacağını kişinin kendisinin yapacağını düşünüyorum.işte tam bu noktada da yazılı olarak değil sadece uygulamalı sınav olsun fakat dayıları aradan çıkartın lütfen.

  63. Yaş sınırı 35 olsun, insan yaşam süresi artıyor milenyum çağına gelmişiz memurda yaş sınırı artmıyor 35 olsun

  64. İş, kaliteli, çalışkan ve beceri yaşımı bağlı yaş sınırını kaldırır 35 yaş üstünün işe ekmek parasını ihtiyacı yokmu zaten hayat 30 dan sonra başlayıp her sorumluluk alınıyor ihtiyacı olanlarida düşünün

  65. kesinlikle yas şartı 35 olmalı.yıllardır atanamiyoruz zaten yasimiz geciyo

  66. Abi yaş sınırı olmasın.Her kes çalışmak istiyor.Yaş doğal bir süreç.Yaşdan dolayı mağdur olmamalı kimse.

  67. Kpss 60olmali bence bi sınav insanın çalışmasını belirlemez çalışırken dr sinavda çıkan soruları sormayacaklari için 60 olmaliii

  68. Böyle bir meslekte en uygun yaş sınırı belirlenmiş zaten, ancak kpss puanı 60 üzeri olmalı

  69. Yaş sınırı kalkmalı bence demokrasi diyoruz adalet eşitlik diyoruz madem diyoruz yaş sınırı kalksın

  70. Böyle bir meslekte en uygun yaş sınırı belirlenmiş zaten, ancak kpss puanı 60 üzeri olmalı

  71. Yas sınırı koyunca devlet emeklilikte yas sınırı yapmayacak. Esit olmali hersey. Hem 35 trn sonra kimseyi almaz hem de 65 yasinda emekli olacaksin derse cok haksizlik etmis olur sinava da yas sarti konulmali o zaman.35 yas altinda mezunlar sinava girmeli

  72. Sağlık bakanlığı gibi çoğu kuruluşlar kendi bölümlerinden alım yaparken adalet bakanlığı herkesi alıyor biz adalet mezunları bu işin eğitimini yıllarca aldığımız halde bizden başka herkes atanıyor ben adalet meslek lisesi ve adalet önlisans mezunuyum bir yıl boyunca adliyede staj yaptım ve ağır ceza gibi çoğu mahkeme kaleminde görev aldım meslek lisesi mezunu olduğum için ben ve arkadaşlarım sayısal yapamıoruz kpssde alabildiğimiz maksimum puan 80 civarı bizden başka herkes atanıyor bize sıra ancak geliyor adalet mezunlarına öncelik tanınsın!

  73. Yaş sınırı kalkmalı alımlar kura ile belirlenmeli.

  74. yas esnetilsin kpps düsürülsün öncelik infaz korumada bayanların boy sorunu oluyor boy düsürülsün

  75. Öniversteyi bitiren çok kişi var ama bunlarin arasındayaşlı olanlar devlet onları almalidir örneğin 30 dan başlasin o kişilere verdiği emek lerine yaziktir bu kadar sene okudu emek verdi boşa gitmesin. Saygılar

  76. Bilindiği üzerine bakanlığımız teşkilatında çalışan birçok personel memuriyete girdiği günden beri çok yoğun bir tempoda çalışmaktadır Bu çalışmanın karşılığını bir üst kadroya geçerek daha üst bir pozisyonda görevine devam etmek için kendini motive etmektedir. Bilindiği üzere bakanlığımız bu sene görevde yükselme sınav ilanına yayınlanmamıştır Biz çalışanlar olarak kendimizi daha iyi motive etmek için bu ilanın Yani görevde yükselme ilanının bir an önce yayınlanmasını Adalet bakanlığımız dan beklemekteyiz bu alınacak kadro bu ilanda yer verilmesi umuduyla beklemekteyiz.

  77. Evet kapese düşsün 50 0lsun herkez girsin işsiz cok Bölüm konması orta okul lise hep girsin iş bulsunlar

  78. Taban puan 70 gayet iyi. Bu puanı bile alamayan kişi katip ya da gardiyan olmasın bence.

  79. Yaş sınırı bence kaldırılmalı, neden diye soracak olursanız evli olanlar var çoluğu çocukları hatırına

  80. Tüm üniversite ve lise mezunlarının katip olabilmesi gerçekten büyük bir saçmalık! Umarım yeni düzenlemelerle sadece ADALET MYO mezunlarını alırlar!

  81. 35 yaş sınırı kaldırılsın ve adalet myo mezunlarından atamalar yapılsın

  82. Kpss puanı 60 olmalı cunkı klavye de 200 kelime yazyrm ama maalesef 70 alamadigim icin katiplige basvuramiyorum sertfkam hepsi var ama kpss puani yuzunden

  83. Lutfen yaş şartı esnetilsin yillardir sinava girip mulakatta eleniyoruz derken yaş ilerledi şimdi de yaş şartı yüzünden memur olamıyoruz lütfen cumhurbaşkanım duyun sesimizi bize yardımcı olun

  84. Eşit bir liyakat herkese aş iş olsun seyyar satıcı işsizlikten dolayı itilip kakılmasın

  85. yaş ve puan sınırlaması kalksın önemli olan işini doğru ve dürüst yapmak

  86. Mübaşir alımlarında 35 yaş sınırı kaldırılsın ya da 40 yaşına yükseltilsin.

  87. Bence merkezi atama olmasını istiyoruz mahalli atamalar istemiyoruz

  88. Merkezi atama olsun…kesinlikle yas sarti olmasin…yazik bize voz gore gore otomatik eleniyoruz yastan…bizide anlayin

  89. Önce adalet mezunlarına öncelik tanısınlar binlerce mezun boşta niye okudular yazık değilmi

  90. Lütfen yaş şartı esnetilsin ve 2016 kpss puanı geçerli olsun önceki alımlar yetersiz oldu şansımızı tekrar deneyelim.

  91. Adaletciler için adalet yerini bulsun!! Katipler adaletcilerden olsun.

  92. kpss en azından 65 e düşürülsün lütfen, 2 yıl oldu klavye mulakatlarına hazırlanıyorum ve bin önceki mulakatlarda kılpayı kaybettim bu defa tam olacak derken biraz önce sonucunu öğrendiğim kpss önüme engel olarak çıktı lütfen duyun sesimizi kpss 65 e düşürülsün zaten gireceğimiz iki ayrı zorlu mulakat var katiplik için

  93. Sayın gül lütfen kpss şartı kalksın ve yaş 35 olsun rica ediyoruz efendim yıllardır uğraşanlar var yaş yüzünden veya o kadar çalışıp kötü geçen kpss sınavı yüzünden giremiyor lütfen bu sene böyle bir değişiklik yapin

  94. KPSS puanı biraz daha esnetilebilir ve Adalet okuyanlar ya da mezun olanlar alınmalı.

  95. i̇sterseniz tamamen şartsiz olsun di̇rek memur olsun herkez bu ne böyle ya bi̇ri̇ 50 di̇yor bi̇ri̇ 60 di̇yor

  96. Baraj puanı düşsün istiyosunuz ama bu baraj puanını geçmeyi düşünmüyosunuz 80 90 alanlar atanıyorsa bunu sizde yapıp atanabilirsiniz

  97. Evet kesinlikle 60 olsun artık biz gençler bırakın atanmayi bu iş gücü yüzünden atamıyor bile

  98. Şöför ve diğer alımlarda lise mezunu kpss 55 olsun başvrusu şansımız olsun.

  99. 70 puan çok ideal yaşta keza 35 iyidir mülakat kaldırılıp KPSS puan sırasına göre alınmalı uygulama yeterli eleme olmalı

  100. Bakanlık alacağı personelden verim almak istiyor ise Kpss en az 85 ve lise mezunu değil lisans veya ön lisans olmasını zorunlu hale getirmesi şart diyorum..

  101. Bakanlık alacağı personelden verim almak istiyor ise Kpss en az 85 ve lise mezunu değil lisans veya ön lisans olmasını zorunlu hale getirmesi şart diyorum..

  102. Kpss puani düşmeli ortaöğretimle lisans ın aynı puan sınırına tabi tutulması büyük haksızlık!Adalet bak. adalet istiyoruz!!!

  103. Şu kpss puanı lütfen en azından 65 olsun zaten 20 Katı çağrılıyor katiplik için başruvaranlar hep o ildeki alımın 20 katını tamamlamıyor ancak yarısı kadar oluyor

  104. Sadece adalet bölümü olsun adalet okuyan insanlara haksizlik zaten isimiz bu neden lise mezunlari veya her mezun bu hakkimizi elimizden aliyor ve kpss puanı 65 olsun

  105. Taban puan 80 olsun. Yaş sınırı 25 olsun

  106. Kesinlikle başvuru puanı 60'a indirilmeli en kötü 65 olsun kardeşim 70 nedir ya

  107. Kpss lisans mezunları için 60 olmalı ve her alan için ayrı ayrı alım olmalı. Örneğin bi adliyeye 60 kişi alınacaksa 20 lise 20 önlisans ve 20 lisans şeklinde olmalı. Örneğin yargıtay alımı gibi

  108. kesinlikle puan 65 e düşürülmelı
    zaten insanlar klavye sınavındanda geçiyor

  109. 65 puana inmeli adalet mezunları öncelikli olmalı yaşta sınırda 40 olsa daha iyi olurdu

  110. Puan 60 olsun. Yaş sınırı 30 40 arası olabilir ama en çok da daha genç yaştaki kişiler alınmalı çok sayıda işsiz gençler var.

  111. Puan sınırı 75 olsun en az. 60-70 puanla memur mu olunur. 60 alan adam 80 alanın önüne geçiyor mülakatta. Bu adaletsizliktir.

  112. Puan sınırı 75 olsun en az. 60-70 puanla memur mu olunur. 60 alan adam 80 alanın önüne geçiyor mülakatta. Bu adaletsizliktir.

  113. Lisans için en azından başvuru şartı60 olmalı..zaten bunun mülakatı olur mutlaka hiç yoktan ona görme şansımız olmalı

  114. Adalet okuyanlara öncelik falan olmuyor sağlık okuyan aşçılık okuyan katip oluyor buna bir düzenleme getirilsin lütfen artık

  115. Bence de 60 olarak degistirilmeli.biraz daha makul bir puan olmali.herkes calisiyor fakat herkes istedigi puani alamiyor.issizlik cok zooor

  116. bakanlık binlerce üniversite mezunu insanı göz alarak katiplik sınavlarında 35 yaş şartı kaldırılmalı

  117. Kpss 60 olmalı yaş sınırıda esnetilmeli…saygılar

  118. Puan şartı normal 60 olmasını isteyenler başvurudan sonra torpil sokar devreye. Ama yaş şartı olmamalı. İnsanların hangi yaşta olursa olsun o işe ihtiyacı var

  119. Bence alim puani 65 olsun baraji gecmek yeterli olsun.

  120. 35yas onumuzde cok büyük bir sorun cocuklar buyudu tam calisma zamani diyorsun malesef

  121. Kpss puani 55 olsun ayrica sosyolog alimi da olsun toplum bilimcilere ihtiyaç var bu ulkede

  122. Adalet mezunu dışında büro katip zabıt mübaşir kadrolarına başvuru alınmaması lazım

  123. Kpss puanı 60 olsun 70 alamayanlar neden ortada kaliyo ne olur 60 olsa bizdegirsek

  124. bence yaş şartı kaldırılmalı puanda indirilmeli

  125. Kpss 60 olmalı iidf ve sosyoloji mezunlarıda başvuru yapabilmeli

  126. Puanları düşürülmesi bizim için çok iyi olur. Lisans, ortaöğretim ve ön lisans sorularının zorluk derecesi farklı. Punlarının düşürülmesinden yanayım. Herkes başvurabilsin.

  127. Puanları düşürülmesi bizim için çok iyi olur. Lisans, ortaöğretim ve ön lisans sorularının zorluk derecesi farklı. Punlarının düşürülmesinden yanayım. Herkes başvurabilsin.

  128. Dün ortaöğretim sonucunu öğrendim sevindim yalnız bugün öğrenmiş olduğum resmi gazete yayını biz liselileri üzdü nedeni ise alımların kpssyle değil kurayla alınacak olması yazık değilmi şimdi 75 üzeri alan kişilere ben mesela 75 aldım yaşım 35 şimdi memuriyet içinde belirli bir yaş kıriteri var benim ricam bu infaz koruma memur yaşınında diğer alımlar gibi 35 olması mümkün değil midir bu hiç değilse insanların almış oldukları puanları yazık olmasın

  129. Dün ortaöğretim sonucunu öğrendim sevindim yalnız bugün öğrenmiş olduğum resmi gazete yayını biz liselileri üzdü nedeni ise alımların kpssyle değil kurayla alınacak olması yazık değilmi şimdi 75 üzeri alan kişilere ben mesela 75 aldım yaşım 35 şimdi memuriyet içinde belirli bir yaş kıriteri var benim ricam bu infaz koruma memur yaşınında diğer alımlar gibi 35 olması mümkün değil midir bu hiç değilse insanların almış oldukları puanları yazık olmasın

  130. Bence özel yetenek sınavı aranan kadrolarda KPSS sınav şartı aranmamalı ve bu şekilde alınan kişilerin atamaları sözleşmeli personel olarak yapılmalıdır. Daha sonra 5 sene sözleşmeli çalışma şartıyla performansları dikkate alınarak belirli sayıda kadroya alınma yeterli performans gösteremeyenler ise sözleşmeleri feshedilmelidir. Bu şekilde yapılan uygulama sayesinde verimliliğin de artacağını düşünmekteyim. Ayrıca kadrolu olarak 5 sene çalışma şartı ve yine performans değerlendirmesi dikkate alınarak bunlar arasında görevde yükselme sınavı ile müdür alımı yapılmalıdır. Açık uçlu ve yoruma dayalı soru sorularak yapılan yazılı sınav ile dışardan direk müdür atanması yapılabilmelidir.

  131. Kpss puanı 60 a düşürülmeli yaş şartı da katiplikte olduğu gibi infaz koruma memurluğunda da 35 olmalı.

  132. Kpss puanını 60 olması daha iyi olur 70 puan alamayan adaylar 69 puanda kalanlar için bir şans kapısı olur

  133. 60 çok az en 70 de zor gibi 69.858 puan aldım gardiyanliga müracaat edemiyorum en azından 65 e dussun

  134. Kpss puanı orta ogretim kadrolarında kalktı diye söylenti var ne kadar doğru bilmesemde çok yerde gördüm

  135. Bu ilana sevinmemiz için yaş esnetilmeli ve bir arkadaşın da dediği gibi yetenek sınavlarında ya kpss aranmamali ya da 2016 kpss puanı olanlarda alınmalı hala 2018 deyiz bir düşünün

  136. Bence kpss puanı 60 a kesinlikle indirilmeli çünkü yazılı sınav sadece birinci süreç mülakat sürecinde adayın yeter li olup olmadığı daha net belli olur

  137. Lütfen kpss 60a düşürülsün birsürü işsiz var ya Ortaöğretim mezunu

  138. Kpss puanı düşürülsün yazilı ve sözlü sinavlarda adayin yeterli olup olmadiği daha kesin anlaşılır

  139. Kpss önlisans lisans zabıt katipliği 60 olsun lütfen başvuru yapamıyoruz

  140. Kpss lise önlisans lisans puanı 60 olsun puan neden hep puana takılıyoruz lütfen duyun sesimizi

  141. Bencede kpss puanı 60 a düşürülmeli yaşta 35 olmalı sosyal calimacilarada yer verilmeli

  142. Puan 65 olsun hak edenler şansını denesin herkese hayırlı işler olsun

  143. Orta öğretim mezunu binlerce vatan daşmız var bunlarda düşünün lütfen rica ediyorum bunları yok sayamazsınız bunlarında ekmek götürmesi gerken bir yuvaları var

  144. Evet 60 puana düşürulsün lütfen bu isteğimizi gerçekleştirin

  145. Ben de Zabıt katibi mezunuyum 20 yaşındayım yaş sınırlaması 35 olmamalı. Kpss puanı 60 olmalı. Her yıl daha çok zorlaştırıyorsunuz… Teşekkürler

  146. lütfen kpss 65 e düşürülsün en azından, iki yıl hazırlandım önceki alımlarda girdm klavye mulakatlarnda kılpayı kaybettm tam olacak derken bu defa da bir puan farkla kpss engel olacak başvurmama çok istediğim bir meslk ve ben bir puan için iki yıl beklemek istemiyrm

  147. EMEKLİLİK 65 İSE 65 YAŞA KADAR HERKESİ İŞE ALMALILAR.INSANLAR TAŞ MI YESİN

  148. EMEKLİLİK 65 İSE 65 YAŞA KADAR HERKESİ İŞE ALMALILAR.INSANLAR TAŞ MI YESİN

  149. Ağzımı açtırmayın belediyelere açıktan memur alımını kaldırın beni çileden çıkartmayın adam olun insan olun !

  150. İşterseniz emeklilik yasini100 yapın 30yas üstü insanların özel sektörde iş bulamıyor kamuya alım yasinı 15 düsürün insaların kamuya girme şansı yok bunların evi coçugu bakmakla hükümlü olduğu kimsede yok işide yok millet ne yapsın taşmı yesin intihar mı etsin ey yetkililer sizin coçuklarınız hiçmi bir sey iştemiyo biz yediremiyoz içiremiyoz babalık analık bumu

  151. Puan sınırlaması 60 a düşürülsün insanlar en azından mülakata kadar gidebilsin lütfen başvuru yapamamak çok üzüyor insanı hemde 0,35 puanla.. Sınavlar ömrümüzü belirliyor emeklerimize yazık değil mi ..?

  152. Başta asıl sorun zabıt katipliğine herkez giremesin bölümünü biz okuduk önüne gelen girdi kalifiye isi bilen insanlar alınsın boşta kalanın geldiği bir meslek oldu işin uzmanı eğitimini alan bizde onlar yüzünden açıkta kaldık

  153. Şöför ve diğer alımlarda kpss şartı kaldirilsın eger kalkmasa bilen 50 veya 55 olsun zaten sonunda sozlu mulakat yapıliyor herkes şansini deneye bilsin tabiki sicili temiz olanlar alinsın

  154. Yaş şartı sınırlaması koyulduğu için kpss sınavına giriş yapmadık Katiplik gibi genel yetenek sınavlarında kpss şartı aranmamali ya da bu sınavlar 2018 de yapılacaksa 2016 kpss puanı olanlarda sınava alınmalı.

  155. Yaş şartı esnetilmeli çoğu birimler için 60 yaşında bir kişi verimli çalışabilir.
    Yaş ilerledikçe dışatda iş bulma şansı azalıyor insanların

  156. Evet sözde yaş kaldırılmış ama heryerde yaş sınırı var 30 ve 35 diye yaş engeli kaldırılsın

  157. Eski hükümlü lere topluma kazandırılmaları açısından daha fazla istihdam verilmeli ve kadro açılmalı taban puan 60 olmalı

  158. Bence 50 taban puan almalı Avrupa standartlarında mülakat yapılmalı fiziksel ve yazılı sınavlar olmalı kim hangi dalda yetenek sahibi onu o iş için hazırlanmalı eğitimli bir şekilde göreve tayin edilmeli. Ve torpil diye bir kavram söz konusu olmamalı herkez bu vatanın bir evladı yaş sınırı olmadan elverişli olan herkes gerçekle pozisyonlarda egitilip iş başına gecirilmeli

  159. Katiplik sınavları 2018 yıli icinde olacaksa 2016 da kpss ye girenlere de imkan sağlanmalı en son 81 doğumlu ve sonrası diye alım olmuştu şimdi 1982 ve sonra doğanlar sınava katılabilmeli.

  160. Yaş şartının esnetilmesi gerek emeklilik yaşı 60 65 ama başvuru yaşı 30 35 yaş şartının kaldırılması gerek.

  161. Adalet meslek elemanı için sadece adalet bölümünden mezun olanların alınması lazım. Kpssden 70 puan alan herkezin katilabilmesi çok saçma biz boşuna mı okuduk üniversiteyi bizim isimizi liseden mezun olan kpssden 70 alan herkez yapmamali

  162. Bir kere ortaöğretim kpss ve lisans kpss arasinda dağlar kadar zorluk derecesi farkı var. Lisansdan 70 ortaöğretimden 70 puan şarti bir esitsizliktir. Lisans mezunu olarak basvuracaklar icin 60 puana dusurulmeli.

  163. bayan boy düşürülsün 1.55 kpss 60 lisans mezunu sıralama da öncelik olsun yas 35 olsun

  164. bayanlar da boy sorunu fazla bunu dile getirmek gerekir butun bayanlar yazsa belki düser