Öğretmen

Bakan Selçuk MEB'e Bağlı Öğretmen Sayısını Açıkladı !

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Türkiye Büyük Millet Meclisinde MEB’in 2019 yılı bütçesi görüşmelerinde çeşitli açıklamalarda bulundu. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk burada yaptığı açıklamalarında öğretmenler hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk norm kadro doluluğunun yüzde 90 olduğunu ifade ederek Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan öğretmen sayısının 920 bin 524 olduğunu vurguladı. 

Bu konu hakkında Bakan Selçuk’un aktardıkları ise şöyle oldu:

“Hükümetlerimiz döneminde atanan öğretmen sayımız, mevcut resmî öğretmen sayısının yüzde 66’sına karşılık geliyor. Bu aynı zamanda genç bir öğretmen kadrosuna sahip olduğumuzu gösterir. Nitekim 40 yaş ve altındaki öğretmen sayımız toplam öğretmen sayımızın yüzde 65’ine tekabül ediyor. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız; ilköğretimde 16’ya, ortaöğretimde de 12’ye indi. Ülkemizin tüm coğrafi bölgelerindeki öğretmen doluluk oranları birbirine yakın bir orana yükseldi. Norm kadro doluluk oranları Doğu Anadolu’da yüzde 89.16, Güneydoğu Anadolu’da yüzde 86.42, ülke genelinde ise yüzde 89.72 seviyesinde”

KAMUPERSONELİ.NET

Bir Yorum