Öğretmen

Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) Kılavuzu MEB Tarafından Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlanarak Adaylık Kaldırma Sınavı kılavuzunun adayların erişimine açıldığı ifade edildi. Söz konusu kılavuzun detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

SINAV DETAYLARI

Yayımlana kılavuza göre AKS’ye katılacak olan adaylar sınav ücretlerini 9 Kasım ile 11 Kasım arasında yatıracaklardır. Sınav 9 Aralık 2018 tarihinde saat 10.00’da uygulanacaktır. Sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 iş günü içinde sınav sonuçları açıklanacaktır.

Türkiye geneli 81 il merkezinde uygulanacak sınav hakkında kılavuzda “Sınava girmeye hak kazandığı halde kabul edilebilir belge ile ispatı mümkün mazeretleri (askerlik ve doğum vb. sebepler ile görevde olmayan) nedeniyle sınava katılamayanlar, göreve başlamalarından sonraki ilk sınava alınır.” ifadelerine yer verildi.

ARANAN ŞARTLAR

Sınava katılmak isteyen adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Buna göre adayların performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olmaları, sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlamış olmaları ve sınava giriş ücretini süresi içinde yatırmış olmaları gerekmektedir.