Türkiye Ekonomisinde Haftalık Gelişmeler Yayımlandı

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığından haftalık gelişmeler yayımlandı. Kalkınma Bakanlığından yayımlanan dosya da ekonomik haftalık gelişmeler belirtildi. Dosya şeklinde yayımlanan haftalık gelişmelerde Gündemde ki Son Gelişmeler, Büyüme Üretim ve Talep, Ödemeler Dengesi ve Mali Piyasalar şeklinde bir çok konuda haftalık değerler yayımlandı. Yayımlanan dosya da giriş bölümünde şu ifadelere yer verilmiştir;

* TÜİK verilerine göre sanayi üretim endeksi 2016 yılının Şubat ayında yüzde 8,5 oranında büyüme kaydetmiştir. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış endeksin büyüme oranı ise yüzde 0,5 olarak gerçekleşmiştir.

* 2016 yılı Mart ayında TÜFE’de aylık olarak yüzde 0,04 oranında bir azalış kaydedilmiştir. TÜFE’deki yıllık artış ise yüzde 7,46 seviyesinde gerçekleşmiştir. Yİ-ÜFE Mart ayında yüzde 0,40 oranında artmıştır. Yİ- ÜFE’de yıllık artış hızı yüzde 3,80 seviyesine gelmiştir.

* 2016 yılı Mart ayında TCMB reel efektif döviz kuru (2003=100), bir önceki aya göre 0.68 puan artış göstermiş ve 100.53 olarak gerçekleşmiştir.
Exit mobile version