Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alım İlanı Yayımlandı (En Az İlkokul Mezunu)

2018 Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alım ilanı yayımlanandı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda yer alan kadro detayları ve başvuru koşulları şöyle,

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIM İLANI

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alım ilanına göre alımlar Lojistik Branşından olacak. Alım ilanında yer alan eğitim şartına göre Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Branşlı Uzman Erbaş alım ilanına en az ilkokul mezunu adaylar başvuruda bulunabilecekler. 

Uzman Erbaş alımları için eğitim şartının dışında yer alan diğer koşulları aşağıda aktarıyoruz. 

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Resmi Gazete’de yer alan ilana göre alımlar için adaylardan belirlenen eğitim, adli sicil, güvenlik ve diğer genel şartlara haiz olmaları isteniyor. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, En az ortaokul/ilköğretim (8 Yıllık) mezunu olmak, Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 1991 (dahil) – 01 Ocak 1999 (dahil) tarihleri arasında doğanlar], Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-2’deki Nitelik Belgesinden 80 puan ve üzeri not almış olmak. Askerlik hizmetini yapmakta iken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alarak terhis edilmemiş olmak.

İlana ayrıca Sözleşmeli Er ve Erbaş olan adaylarda başvuru yapabilecek. Bu konuda yayımlanan koşulda, ”Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1989 [dahil] – 01 Ocak 1999 [dahil] tarihleri arasında doğanlar)” şartı yer aldı. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş alım ilanına başvurular 08 Kasım-29 Kasım 2018 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. Başvuruların başlama ve bitiş saatleri alım yapılacak uzman erbaş branşları, alım şartları ve diğer detaylar www.jandarma.gov.tr www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr adreslerinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Başvuru Kılavuzu’nda (2018-2) belirtilmiştir

Exit mobile version