720 Bin İşçi Kadroya Geçmiyor ( Taşeron Son Dakika : Herkes Alınıyor Denildi Fakat! Sınav Sistemi Ne Olacak!)

Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu ,  AK Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Toplantısında “Tüm taşeron işçiler kadrolu olacak” demiş bir kaç gün sonra Maliye Bakanı Naci Ağbal söz konusu kadro meselesine netlik getirmiş ve “Taşeron işçiler sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilecek” demişti. 

Sınavlarda Başarısız Olan Taşeronlar Ne Olacak?


Taşeron işçilerin aklını karıştıran bu açıklamalar sonrası söz konusu kamuya geçiş aşamalarının nasıl olacağı yavaş yavaş açıklamalarla netleşmeye başladı. NTV’de katıldığı bir programda bir çok soruya yanıt veren Naci Ağbal , Taşeron işçilerin kadroya geçiş ( Özel Sözleşmeli Personel) aşamalarından bahsetmişti. Buna göre taşeron işçilerin istihdamı konusunda bir çok soru işareti yerini aslında bir nebze burukluğa bırakmıştı. Taşeron işçilerin kamupersoneli.net adresine yaptığı yorumların çoğunda söz konusu sınav sistemi kafa karışıklığına yol açıyor. Tüm taşeron işçilerin kamuda istihdamı sınav sistemi söz konusu olursa mümkün görünmüyor. Başarısız olan taşeron işçiler nasıl kamuda istihdam edilecek ve söz konusu haklardan nasıl faydalanabilecek?. Bu da demek oluyor ki taşeron işçilerin çalıştığı kurumlar tarafından yapılacak sınavlarda başarısız olan taşeron işçilerin kamuda istihdamı mümkün olmayacak. 

Tüm Taşeronlar Nasıl Kamuda İstihdam Edilecek?

Tüm Taşeron işçiler kamuda istihdam edilecek mi? , Edilmeyecek mi? Sınavda başarısız olan taşeron işçilerin durumu ne olacak. Devletin artık taşeron işçi alımlarına son vereceği biliniyor. Ayrıca taşeron işçilere , kamuda istihdam edilebilmeleri için çalıştıkları kurumdan onay verilmesi gerekiyor, yine taşeron işçilerin kamuda istihdam edilebilmesi için 1 Kasım 2015 tarihinden önce işe girmiş olması ve halen aynı yerde çalışıyor olması gerekiyor. Maaş zamları ve diğer malim haklar toplu sözleşmelerle gerçekleşecek. Taşeron işçi sınav sistemini geçmesi ve kamu’dan emekli olması halinde emekliliği 4/A kapsamında değerlendirilecek.
Exit mobile version