Gardiyan Maaşları ( Kimler Gardiyan Olabilir, Gardiyan Mesai Saatleri Nasıldır)

Son zamanlarda Gardiyan (İnfaz ve Koruma Memuru ) alımlarının artmasıyla birlikte , infaz ve koruma memuru (gardiyan) maaşları en çok merak edilen konulardan birisi haline geldi. İnfaz ve koruma memuru eski adıyla (gardiyan) ceza ve tevkifevlerinde görev alan memurlardır. Görev alanlarındaki (hapishane) mahkumların başında duran, ziyaretçileriyle huzur ortamında görüşmeleri için mesai harcayan kişilere gardiyan denir.

Gardiyan Mesai Saatleri
 
Bay ve Bayan infaz ve koruma memurları cezaevleri genel müdürleri üzerinden Adalet Bakanlığı‘na bağlıdır. Gardiyanlar genellikle vardiyalı olarak görev yapmaktafdır. 3 ‘lü vardiya sistemine göre sabah 08:00- 16:00 , 16:00 ‘den 00:00 ‘a kadar, 00:00’dan 08:00’e kadar olmak üzere mesai saatleri bulunur.

Kimler (İnfaz ve Koruma Memuru) Gardiyan Olabilir?

İnfaz ve koruma memurlarının alımları için lise, ön lisans ve lisans mezunları görev alabiliyor. Lise ve ön lisans mezunları vardiyalı olarak çalışmaktadır. Lisans mezunlarının ünvanı gardiyan olarak geçer (infaz ve koruma memuru) fakat söz konusu görevdeki lisans mezunları masa başı iş yapmaktadır.Gardiyanların Adalet Bakanlığı bünyesinde göreve başlayabilmeleri için bazı özel şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Erkekler ve Kadınlar için boy ve kilo oranı bunların başında gelmektedir. Gardiyan olarak istihdam edilecek personellerin herhangi bir psikolojik ve bedenen rahatsızlığının olmaması gerekmektedir.

2016 İnfaz ve Memuru (Gardiyan) Maaşları

Gardiyan maaşları bir çok zor mesleğe göre düşük seviyelerde görülmektedir. Gardiyanlık mesleği çoğu kişiye göre  zor mesleklerden sayılıyor. Fakat bazı kişilere göre bu maaşlar oldukça yüksekte görülebilmektedir. infaz ve  koruma memuru maaşları ( Gardiyan Maaşları )  2300 – 2400 TL arasında olmaktadır.  Vardiyalı çalışan infaz ve koruma memurları (gardiyan ) na aylık 150-200 lira gibi ek ödemelerde yapılıyor. İnfaz ve koruma memurunun vardiyalı çalışabilmesi için bulunduğu yerdeki amirinin imzalı onayı gerekmektedir.

Exit mobile version