Kadrolu Memur Alımı İçin DPB'de İlan Yayımlayan Devlet Kurumları

DPB üzerinden yayımladıkları ilanlar ile kadrolu memur (daimi statülü) alımı yapacağını ilan eden bazı kamu kurumları bulunuyor. 

Kamupersoneli.net olarak söz konusu kadrolu memur alım ilanlarını sizler için derledik. Hangi kadrolarda kadrolu memur alımı yapılacak? DPB üzerinden kadrolu memur alım ilanı yayımlayan kurumlar hangileri? ve İlanlara başvurular nasıl yapılacak? tüm bu soruların cevabını sizlerle buluşturuyoruz. 

ALIM YAPACAK KURUMLAR

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası aracılığıyla kadrolu memur alımı yapacağını duyuran 4 farklı devlet kurumu bulunuyor. 

Bu kurumlar yayımladıkları ilanlar ile KPSS puan sıralaması esasına göre personel alımı yapacaklarını açıkladılar. Buna göre kadrolu memur alımı yapacak kurumlar arasında Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu Başkanlığı, Eynesil Belediye Başkanlığı, Şırnak Belediye Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu yer alıyor. 

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Yukarıda yer alan alım ilanlarında yer alan açık pozisyonlara dair detaylar şu şekilde.

Eynesil Belediye Başkanlığı 8 Zabıta Memuru alımı yapacak. Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) yayımladığı ilanında 47 Bilişim Uzman Yardımcısı alımı yapacağını ilan etti. Şırnak Belediyesi yayımladığı ilanında 10 memur alımı yapacağını duyururken Kamu Denetçiliği Kurumu ise 15 Kamu Denetçiliği Uzman Yardımcısı alımı yapacağını ilan etti. 

BAŞVURU KOŞULLARI

DPB’de yayımlanan kadrolu memur alım ilanlarına başvuruda bulunacak adayların sağlamaları gereken genel başvuru koşulları şu şekilde,

Memur alım ilanlarına başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımaları gerekiyor. Bu koşullar Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında olmak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak. Bu koşulları dışında kurumlar tarafından alım yapılacak pozisyon için belirlenen Eğitim Şartı, KPSS Şartı, Belge Sertifika Şartı ve Deneyim Şartı şartların sağlanması gerekiyor. 

Exit mobile version