Öğretmen

Öğretmenlerden Resmi E-posta Hesabı Talebi

MEB, kurumsal kullanıcılar için @meb.gov.tr, okullar için @meb.k12.tr uzantısını kullanmaktadır. Önceki yıllarda öğretmenler de dahil olmak üzere diğer çalışanlara e-posta adresi verilmeye başlanacağına dair bazı il ve ilçe müdürlüklerine yazı gönderilmişti.

Henüz konuyla ilgili adımlar atılmış değil. İnternetin önem kazanmasıyla birlikte bilgi güvenliğini sağlamak için MEB’in 920 bin öğretmenine resmi bir e-posta adresi oluşturulması faydalı olacaktır.

MEB öğretmen ve diğer personellerle iletişimini e-posta adresleri üzerinden sağlayarak bilgiler güvenli şekilde saklanabilir. Resmi e-posta hesabıyla birlikte sahte hesapların da önüne geçilmiş olur. MEB ailesi içinde iletişim daha güvenli hale gelerek doğru paylaşımlar yapılmış olur.

ÖNERİLER

1- Öğretmenlerimize @meb.gov.tr uzantılı e-posta hesabı açılmalıdır. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleriyle öğretmenler resmi olarak yazışma yapabilmelidir.

2– Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK, her ayın sabit bir gününde (örnek: Her ayın 24’ü) resmi internet sitesi üzerinde değerlendirme yapmalıdır. Bu açıklamalar gelenek haline gelmelidir. Mevcut durum, beklentiler, projeler, aksayan yönler, özeleştiri veya eleştiriler bir bütün olarak her ay Sayın Bakanımız tarafından değerlendirilip yayımlanmalıdır.

3- Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına 1 atama daha yapılmalıdır. Bir Bakan Yardımcımız uzman ekiple birlikte sürekli sahada olmalıdır. 81 şehrimizin ilçe, belde, köy bazında beklentileri ve sorunları yönelik yerinde incelemeler yapılmalıdır. Ulaşılamayan okullarımıza gidilmelidir.

Zeki Kara / Kamupersoneli.net – Özel Haber 

Bu yazıya ait tüm haklar Kamupersoneli.net’e aittir. “kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.©