Kpss

ÖSYM Açıkladı! KPSS Önlisans Adayları İçin Nüfus Müdürlükleri Sınav Günü Açık Olacak!

4 Kasım 2018 tarihinde yapılacak 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Önlisans sınavına girecek adaylardan nüfus cüzdanı olmadığı yada nüfus cüzdanında T. C. kimlik numarası ile soğuk damga veya fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmayacak olan adaylar için uyarı yapıldı.

Buna yönelik olarak İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce İl Nüfus Müdürlüklerinin sınav günü saat 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık olacağı bildrildi.

Ayrıca nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan adayların, sınava katılabilmelerini sağlamak için sınav kurallarına uygun nüfus cüzdanı edinerek sınava girmeleri gerekeiyor.

Bunun haricinde kayıp veya değiştirme nedeniyle nüfus cüzdanı almak için nüfus müdürlüğüne başvuran adayların ise nüfus müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinde yer alan başvuru bilgilerine T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişim sağlayabilecekleri ifade edildi.

Kamupersoneli.net