'Kamu Personeli Alımlarında Olduğu Gibi PÖH ve POMEM Polis Alımlarında Yaş Şartı 35 Olmalıdır'

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı POMEM ve PÖH alımlarındaki yaş şartı hakkında adayların çeşitli talepleri bulunuyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bundan önceki açıklamalarına göre polis alımlarındaki yaş şartında iyileştirme yapılmış ve 1 Ocak’ın esas alınacağı ifade edilmişti. Bunun yanı sıra yaş şartı hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir kanun teklifi verildi ve yaş şartında iyileştirme yapılması öngörüldü.

Tüm bunların yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlara başvuru yaparak polis olmak isteyen adaylar KPSS, yaş veya boy şartı gibi şartlarda takılarak elendiklerini ifade ediyorlar.

“KAMU PERSONELİ ALIMLARINDA OLDUĞU GİBİ 35 YAŞ OLSUN”

PÖH ve POMEM polis alımlarındaki yaş şartına takılarak polislik mesleğinden uzak kaldıklarını ifade eden adaylar kamu personeli alımlarında olduğu gibi polis alımlarında da yaş şartının 35 olmasını talep ediyorlar. 

Adayların talepleri kapsamında polis alımlarına ilişkin henüz bir gelişme meydana gelmedi. Bu konu hakkında yetkililerden resmi bir açıklama da yapılmadı. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü PÖH ve POMEM polis alımına ilişkin yaş düzenlemesi yapıldığında veya bu konuda bir açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Exit mobile version