Öğretmen

Görevde Olan Öğretmenlere Tezsiz Yüksek Lisans Program Detayları Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda görevli olan çok sayıda öğretmen tezsiz yüksek lisans detaylarını merak ediyordu. Konuya dair detaylar belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıklanan detaylar şu şekilde, 

ÖĞRETMENLERE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim fakültesi ve diğer fakültelerden mezun öğretmenlere, göreve başladıktan sonra tezsiz yüksek lisans düzeyinde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı başlatacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile iş bilirliği ile gerçekleştirilecek program göreve yeni başlayan tüm öğretmenlere yönelik olacak. Bu kapsamda tezsiz yüksek lisans düzeyinde Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı hazırlanacak ve görevde olan öğretmenler bu programlara devam edecek. 

MEB ve YÖK işbirliği ile hazırlanacak olan program öğretmen adaylarının üniversite eğitimlerinin özelliklerine  göre şekillendirilecek. Esnek ve Modüler yapıda olacağı açıklanan program kapsamında pedagojik formasyon kaldırılarak, söz konusu program uygulanacak. Öte yandan, görevdeki öğretmenler için de ayrıca lisansüstü eğitim ve sertifika programları açılacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA