Öğretmen

Öğretmenler Yaz Tatili Süresinin Kısalmasını İstemiyor !

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk günler öncesinde yaptığı açıklamalarında yaz tatili süresinin kısalacağını ifade etmişti. Bu açıklamaların ardından yapılacak olan bu uygulamaya öğretmenler tepki gösterdi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bu konudaki açıklamalarının detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

BAKAN SELÇUK NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaz tatili süresinin kısalması hakkındaki yaptığı açıklamalarında “Bizim tatilimiz uzun. Avrupa ortalaması 200 okul günü. Bizde 180 iş günü var. Japonya’da 220 gün. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 iş günü olabilir. Türkiye’nin yüzde 90’ı tarım toplumuyken yazın 3 aylık boşluğu bırakmışlar çünkü tarım yapılıyor. İş tersine dönmüş yüzde 80’i şehirleşmiş ama bu takvim yine aynı kalmış temel çıkmaz bu. Değişebilir. Şu anda 180 iş gününü hemen artırmak gibi bir derdimiz yok. Önce yapısal olarak bir iyileştirmeye gidelim. Ondan sonra orta vadede 180 iş günü Avrupa’daki gibi 200 gün olabilir.” ifadelerine yer vermişti. 

ÖĞRETMENLER VE VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Bakan Selçuk’un açıklamalarının ardından sitemize çeşitli bildirimler gönderen öğretmenler Bakan Selçuk’un göreve geldiğinden bu yana ilk beğenilmeyen icraatı olacağını ifade ettiler. Ayrıca öğretmenler yaz tatili süresinin kısalmasını hem öğretmenler hem de öğrenciler için iyi olmayacağını savundular. Bu konu hakkında öğretmenlerin sitemize gönderdikleri geri bildirimler ise şöyle oldu:

– 2 ay olacak diyorlar. Diyelim ki okullar Ağustos ayında başladı. Yazın en sıcak ay da Ağustos. O sıcaklıkta öğrencilerimize eziyet mi çektireceksiniz. Yaz tatili çocukların dinlendiği, eğlendiği bir aydır. Bırakın da çocuklarımız eğlensinler.

– Ama başka ülkelerde ders saati 4 ders bizde de 3 ay tatil olsun çok mu?

– İlk defa öğretmenlerin beğenmeyeceği bir düzenlemeye gitti o da hemen değil tabi ama hiçbir öğretmen ne şimdi ne de sonrasında böyle bir durum olsun istemez tatillerinden 20 günü alıyorsun.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. 3 donem haline gelmesi guzel bir uygulama olur. Bir seylerin degismesi gerekir elbette yillardir ayni. Ne olur ne kadar olur tartisilir ama iyiye gidecekse her sey degisebilmeli. Buna tatilim azaliyor diye ogretmenler tepki gosterecek seklinde yazmak öğretmenin tepki gormesine neden olacaktir.

  2. Yaz döneminde başarı derecesi düşük olan öğrencilere başarısız oldukları derslerden takviyeyapılsın

  3. Kimse veli, meslektaş ve müdür baskısı, okul içi huzursuz ortam varlığını,öğrencilerin saygisızligini ortadan kaldırmayı düşünmüyor  Kalite için şubelerdeki öğrenci sayıları azaltılmalı Bu vb sıkıntı ile baş etmeye çalışarak mesleğini icra etmeye çalışan toplumdaki eski saygınlığı maalesef velilere haddinden fazla hoşgörü ile boyun eğerek sessizce dinleme durumunda kaldığı için azalmış olan öğretmenlerin kafalarını toparlamaları,kendilerinde enerji bulup nefes alabilmeleri için gereken tatilin süresini kısaltmaya çalışmak doğru mu?
    O sıcaklarda ne öğrenci dayanır ne de öğretmen.Sadece öğretmenlik değil diğer meslek gruplarının da en az 2 ay tatile ihtiyacı var.Insan dediğimiz varlık bir makine değildir,ki burada insanı eğitmekle uğraşan beyin gücü moral gücü kuvvetli olması gereken bir meslekten bahsediyoruz.
    Başka ülkeleri kıyaslamaya da lüzum yok daha yüksek maaş ve huzurlu iş ortamı şart.
    Ayrı bir konu: yeşil pasaport neden doktorlara 4 yıl çalıştıktan sonra veriliyor avukatlara 3 yıl içinde verilmesi planlanıyor da öğretmenlere emekliliğe yakın vakitte ancak veriliyor? Doktor ve avukatları da yetiştiren öğretmenler değil mi? Bizlerin kendi ilgimize göre baska kültürleri gezip görüp bilgilenmemiz daha lüzumlu değil mi? Neden bu konuda bize saygı yok? Vize çıkacak mi diye perişan olup beklesmemiz neden? Bir öğretmenin kendi isteği ve ilgisine göre kendisine dinlenme ve geliştirme hakkı verilmeli yoksa fayda beklemeyin kalite de beklemeyin. Zorlama olmaz istekle olur huzur ve haklar şart.
    Ayrıca eğitim öğretim yılında çocuklar öğreneceğini öğreniyor, dinlenmek ve çocukluğunu yaşamak tatilin varlığı ile onların da hakkı.