MHP 'de Olağanüstü Kurultay İçin Mahkeme Kararı Açıklandı( MHP Genel Başkan Seçimine Gidecek )

Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Kurultaya gidiyor. MHP ‘de Devlet Bahçeli’ye muhalif isimlerin imza toplayarak olağanüstüne gitme çağrısına partiden red yanıtı gelmişti. Bir çok partilinin imzasının bulunduğu dilekçeler red yedikten sonra , Genel başkan adayları konuyu mahkemeye taşıdı.

Ankara 12. Sulh hukuk mahkemesi’ndeki ilk duruşma öncesinde MHP’liler adliyenin yolunu tuttu. Mahkeme , duruşma salonuna ise sadece tarafların avukatları alındı. MHP’nin kongreye gitmesi için açılan davaya partililerden ya da gazetecilerden kimse alınmadı. Polis, Mahkemenin kapısında herhangi bir olay çıkmaması için güvenlik önlemi aldı.  Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde bulunan davanın kararı verildi. Mahkeme partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi.


1 Kasım seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarındaki düşüşü Devlet Bahçeli’nin yönetimine bağlayan bir çok partili Genel Başkanın istifasını istemişti. Genel Başkan Devlet Bahçeli, İstifa etmeyeceğini ve kurultay gibi bir düşüncelerinin olmadığını dile getirmişti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden son seçimlerde milletvekili adayı olarak gösterilmemesindne hemen sonra Meral Akşener parti genel başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Yine partinin önde gelen isimlerinden Sinan Oğan ve Koray Aydın’da adaylıklarını açıklamıştı. Son olarak parti içerisinde destekçisinin çok olduğu bilinen ve MHP’li seçmen tarafından da oldukça sevilen Ümit Özdağ ‘da adaylığını açıkladı.  

Mahkeme kararı sonrası CNN Türk canlı yayınına bağlanan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “Mahkemenin bugün vermiş olduğu kararı hukuk adına isabetli bir karar ve sonuç olarak görmüyoruz. Türkiye’de hukuk yolunun tükenmemezliğini de göz önüne aldığınızda bu kararı temyiz edeceğimizi bir üst mahkemeye götüreceğimizi şimdiden alenen ifade etmek isterim” dedi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kurultay talebini kabul etmesinden sonra gerekçeli karar beklenecek. Daha sonra muhalifler tarafından belirlenen ve mahkeme tarafından yetkisi verilen Çağrı Heyeti kongre tarihinin belirlenmesi, salon kiralanması, gibi işlemleri halledecek ve Genel Başkan Devlet Bahçeli de dahil olmak üzere partililer olağanüstü kongreye çağrılacak.

Kamupersoneli.net

Exit mobile version