Öğretmen Adayları Boş Kalan Ücretli Öğretmen Kontenjanlarının Dağıtılmasını İstiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir duyuru ile ücretli öğretmen alımı tercih sonuçlarının açıklandığını ilan etti. 

MEB tarafından yayımlanan tercih sonuçlarına göre çok sayıda branş için açılan kadroların boş kaldığı görüldü. Öğretmen adayları bu boş kadroların diğer kadrolara dağıtılması talebinde bulundular. 

BOŞ KADROLAR DİĞER BRANŞLARA DAĞITILSIN

MEB Eylül ayı ücretli öğretmen alımı kapsamında 2 bin 858 kadro için tercih yapılacağı duyurulmuştu. Çok sayıda branşta yapılacak olan ücretli öğretmen alımı için tercih sonuçları açıklandı. Açıklanan tercih sonuçlarına göre 974 kadroya atama yapılmadı ve bu kadrolar boş kaldı. Ekim ayında açılan ikinci tercih sürecinde de 974 öğretmen ataması için tercih süreci başladı. Ancak bu atamalarda da toplam 280 atama yapıldı ve 694 kadro boş kaldı. 

ÖĞRETMEN ADAYLARININ TALEPLERİ

Ücretli öğretmen için tercihte bulunmak isteyen öğretmen adayları boş kalan bu kadroların diğer branşlara dağıtılması talebinde bulunuyorlar. Kamupersoneli.net olarak ücretli öğretmenlik tercihlerine yönelik yapmış olduğumuz haberlere gelen geri bildirimlere bu haberimizde yer vererek öğretmen adaylarının sesleri oluyoruz. 

”3. Ek atama şart şartları taşıyan onca öğretmen var ve bir suru bos kontenjan var.”

”Lütfen kontenjanlar dağıtılsın. Özellikle Türk dili ve edebiyatı bölümünde ciddi yığılma var”

”Boş kalan kontenjanların Türk dili edebiyatı gibi yığılma olan bölümlere verilmesini rica ediyoruz…..”

”3.ek atama hakkı verilsin. Üçüncü atama liyakata göre yapılsın. Muhasebe öğretmenliğine kontenjan verilsin. Lütfen. 3000 günüm ile başvuru bile yapamadım.”

”Boş kalan kontenjanlardan en Az 35 tane Almancaya verilmelidir.”

Sizlerde taleplerinizi iletin: MEB tarafından gerçekleştirilen ücretli öğretmen atamaları kapsamında boş kalan kontenjanlara yönelik taleplerinizi haberimizin altına yorum olarak yazabilir ve taleplerinizi dile getirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

Exit mobile version