Talepler Artıyor ! POMEM Yaş Şartı 32 Olacak Mı?

POMEM polis alımları kapsamına adayları en çok kısıtlayıcı şart olan yaş şartıdır. 

Polis Meslek Eğitim Merkezleri öğrenci adaylığına başvurmak isteyen adayların 18 yaşını tamamladıktan sonra 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. Bu şartı sağlayan adaylar başvuru yapabilmektedir. Ancak yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartı arandığı ifade ediliyor. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlara başvuru yaparak polis olmak isteyen adaylar KPSS, yaş veya boy şartı gibi şartlarda takılarak elendiklerini ifade ediyorlar. Adaylar bu mağduriyetlerini sosyal medya platformu üzerinden bir araya gelerek yetkili isimlere iletmeye çalışıyor.

ADAYLARIN TALEPLERİ

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yazılı olarak cevaplandırılması için Polis adaylarının sorunlarıyla ilgili bir soru önergesi vermişti. Bu konu hakkında Arzu Erdem gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Arzu Erdem yaptığı açıklamalarında PÖH ve POMEM alımlarında yaş şartının 32’ye yükseltilmesi için tüm çalışmaların tamamlandığını ifade etti.  Peki bu konu hakkında adayların paylaşımları ise şöyle oldu:

– Bu kadar kişi boşuna çabalamıyorum Sayın Bakanım @suleymansoylu bu zamana kadar Tek isteğimizi #Pomem32YaşTalebi görmezden gelmeyin

– #Pomem32YaşTalebi Bizleri direk polis yapın demiyoruz bizlere sınav Hakkı verilsin. Zaten fiziki yeterliliğin esas olduğu bi sınavda kişi 20 yaşında dahi olsa eğer gerekli yeterlilikte değilse yapamayacaktır.

– #Pomem32YaşTalebi sayın bakanım @suleymansoylu 3 yıldır yasa takılıyoruz. Yaş şartının 01.01.1986 ve sonrası olarak düzenlenmesini talep ediyoruz. ‏

KAMUPERSONELİ.NET

Exit mobile version