Adalet Bakanlığı Hakim , Savcı ve Yardımcı Personel Alımı Gerçekleştirecek

 Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sn. Bekir Bozdağ, kimlik bilgilerinin sızdırılıp internette yayımlanması iddialarıyla ilgili “İlk bulgu ve belgelere baktığımızda bu bilgilerin seçmenlere ait olduğu ortaya çıkıyor. Yasa gereği seçim öncesi bu bilgiler siyasi partilere veriliyor. Nereden ve nasıl sızdı? Bu bulunacak, gerekli yasal işlemler de yapılacak.” şeklinde konuştu.
 
Tatvan’daki yeni Adalet Sarayı‘nın açılış törenine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, açılış töreninde yaptığı konuşmada, geçmiş senelerde hükümet konaklarının bir köşesinde verilmiş olan adalet hizmetini şimdi yeni adalet saraylarında verildiğini hatırlatarak 2002 yılından günümüze 217 adalet sarayının vatandaşın hizmetine sunulduğunu dile getirdi.

Konuşmasında İstanbul Adalet Sarayı’na özellikle dikkat çeken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “İstanbul Adalet Sarayı gibi çok büyük eserlerimiz var. Tatvan Adalet Sarayı gibi küçük örnekler de var. 2003 yılı itibariyle Türkiye’de adalet hizmetleri verilen kapalı alan 569 bin 59 metrekaredir. Şu anda 3 milyon 66 bin 318 metrekarelik bir alanımız var. Bunu da yıl sonuna kadar 6 milyon metrekareye ulaştıracağız.” şeklinde konuştu.

81 İl için Adli Tıp Kurumu Çalışmaları Başlıyor

AK Parti hükümetinden önce 9 olan Adli Tıp Kurumu sayısının yükseltildiğini dile getiren Bekir Bozdağ, sene sonuna kadar 81 ilin tamamında Adli Tıp Kurumu açma gibi bir hedeflerinin olduğunu söyledi. Adalet Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve vatandaş tarafından büyük ilgi gören UYAP’ın dünya çapında bir sistem olduğunu dile getiren Bekir Bozdağ “Dünyanın değişik ülkelerinden adalet politikalarıyla ilgili olan kişiler gelerek bu uygulamanın kendi ülkelerinde de uygulanması için bilgiler alıyorlar. UYAP işlerin daha sağlıklı bir biçimde yapılmasını sağladı. Eskiden tapu kaydıyla ilgili işlemler bile uzun sürüyordu. Kalem, boya, yazı, zarf, pul, zaman giderlerini hesapladığınızda masrafları katlanıyordu. Artık nüfus, tapu kayıtları hemen UYAP’tan bulunabiliyor.” dedi.

Adalet Bakanlığı Hakim , Savcı ve Yardımcı Personel Alımı Gerçekleştirecek

Adalet Bakanı Adliyelerde Yardımcı personel alımları gerçekleştireceklerini ve bunun kısa zaman içerisinde meydana gelebileceğini dile getirdi.Adalet sistemi içerisinde kararların daha hızlı verilmesi maksadıylsa hakim , savcı ve yardımcı personel alımı gerçekleştirileceğini “Şu anda Türkiye’de yardımcı personel sayımız 58 binin üzerinde. Buradan bizi bekleyen yardımcı personellere de bir müjde vermek istiyorum. Bu yıl sonuna kadar adliyelere yardımcı personel alımlarımızı gerçekleştireceğiz.” Sözüyle dile getirdi. Bekir Bozdağ, konuşmasında tüm hakim ve savcılara Adalet Bakanlığı tarafından diz üstü bilgisayar verileceğini belirtti.

Personel alım haberleri, gündem haberleri , ekonomi haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeyi sürdürünüz.
Exit mobile version