Önce Öğretmenler Sonra Öğrenciler Yabancı Dil Eğitimi Alacak

Eğitimde 2023 Vizyonu programı hakkında değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamalarında yabancı dil eğitimi hakkında da yapılacak çalışmaları belirtti. 

Konu ile ilgili olarak Hürriyet Gazetesinin aktardıklarına göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yabancı dil eğitimine önce eğitimciden başlanacağını vurguladı. Bu konu hakkında Bakan Selçuk, yabancı dil eğitiminin müfredat değiştirerek, ders saatini arttırarak çözülmeye çalışıldığını vurgulayarak işlevsel olmadığının ortada olduğunu belirtti.

ÖNCE EĞİTİMCİYE YABANCI DİL EĞİTİMİ VERİLECEK

Türkiye’nin yabancı dil sorununun saat sayısından çok, o saatte ne yaptığınızla ilgili olduğunu bilmesi gerektiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sorunun sistemde olduğunu vurguladı. Bakan Selçuk açıklamalarının devamında yabancı dil eğitimi için önce eğitimci için verileceğini vurguladı. Bakan Selçuk’un açıklamaları ise şöyle oldu:

“Şu anki öğretmenlerimiz ne kadar destekleniyor, nitelikleri ne, bunlara bakmalı. 70 bine yakın öğretmenimiz var. Öncelikle bütün öğretmenlerimiz asgari tezsiz yüksek lisans düzeyinde eğitim almalı. Anlaştığımız sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu kuruluşlarıyla bir eğitim paketi hazırlıyoruz.

Şu anda sorunun fotoğrafını çekmekle meşgulüz. Derdimiz öğretmenlere ölçüm yapıp, bunu ilan etmek değil; öğretmenimize daha çok katkı sağlamak, desteklemek. Uluslararası sertifika sistemleri üzerine çalışacağız. Resmi okullarımızda çok başarılı, deneyimli öğretmenlerimiz var. Bunlardan bir ekip oluşturacağız. Onlar formatör olacak. Bir portal üzerinden haberleşecekler, birbirlerinin kaynaklarını kullanabilecekler.”

KAMUPERSONELİ.NET

Exit mobile version