Taşeron Son Dakika Gelişmesi "Maliye Bakanı Taşeron Haberlerini Yalanladı"

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu geçen haftalarda gerçekleşen TBMM AK Parti Grup Toplantısında “tüm taşeron işçiler kadrolu olacak” demiş ve 720 bin taşeron işçinin kamuda istihdam edileceğini müjdelemişti.

Çok geçmeden taşeron işçilerin kamuda istihdamı için kriterler ortaya çıkmaya başlamış, verilenin kadro değil “özel sözleşmeli personel  statüsü” olduğu ortaya çıkmıştı. Naci Ağbal , Taşeron işçilerin kamuda istihdamına dair ayrıntıları anlatmaya başladıkça taşeron işçilerden tepkiler de gelmeye başladı.

Taşeron işçisi “15 sene çalıştım , sınavla kadro alabilecek olsaydım KPSS’ye girerdim! . Sınav olmasın


Kamupersoneli.net sitesine yapılan yorumların çoğunda özellikle sınav sistemine karşı bir eleştiri bulunuyor. AK Parti hükümetine oy verdiklerini dile getiren taşeron işçiler, söz konusu yasayla aslında hak kazanmadıklarını, haklarından vazgeçtiklerini ve bu şekilde bir sistemin faydadan çok zarara yol açacağı dile getiriliyor.

Türkiye Kamu-Sen’den Tepki Yağdı “Bu bir kadro değil . Söz konusu statü ileride çok büyük problemlere yol açabilir”

Çeşitli sendikalardan da konu hakkında eleştiriler gelirken , hükümet cephesi sınav sistemi konusunda geri adım atmaya pek yanaşmayacağa benziyor. Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal ,  taşeron işçilerin kamuda “özel sözleşmeli personel” olarak istihdam edilebilmesi için çalıştıkları kurumda sınava tabi tutulacaklarını ve bu sınav sisteminin kesinlikle olacağını dile getiriyor. 

Aynı İşi Yapan Devlet Çalışanıyla Aynı Maaşı Alacak

Taşeron işçilerin kamuya geçişi için 1 kasım tarihi verilmiş fakat bu tarihin revize edilebileceği söyleniyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal daha önceki konuşmalarında taşeron işçilerin maaşının aynı kalacağını ve herhangi bir düzenleme olmayacağını dile getirmişti fakat sonraki konuşmalarında bu maaş düzeyinin etap etap yukarıya çekileceğinin altını çizmeye başladı. Buna göre taşeron işçisi kamuda istihdam edilmesi halinde ilk etapta aynı maaşı alacak fakat zaman içerisinde kendisiyle aynı işi yapan devlet çalışanıyla aynı miktarda maaş almaya başlayacak.

Taşeron İşçilerden Ece İsimli bir ziyaretçimizin yorumu

ne değişti anlamadık. kadro beklerken yine işçi olarak devam edeceğiz.Sınav sözlü olacak ve yine kişiye göre torpil.torpili olmayan?  taşeronu arar olursak şaşırmayınız

Taşeron Gelişmesi 08.04.2016 17:37
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gün içerisinde çıkan haberlerdeki demeçleri kendisinin dile getirmediğini söyledi. Haberler hükümete yakınlığıyla bilinen sabah gazetesi’nde de aynı şekilde verilmişti. Söz konusu haberler bir çok medya organında yer aldı ve bakan haberleri gün içerisinde yalanladı. gelişmelerden sizleri haberdar etmeyi sürdüreceğiz

Gün içerisinde kamupersoneli.net olarak taşeron işçileri ilgilendiren her türlü gelişmeyi takip etmeye devam edeceğiz.Değerli ziyaretçimiz kamupersoneli.net adresinin android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net 

Exit mobile version