MKE Silah Fabrikası Müdürü Tutuklandı

MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik ve rüşvet alma suçlarından tutuklandı. Mustafa Tanrıverdi Ankara Söğütözünde bir lokantada ABD’li bir firma yetkilisine silah satımı ve yeni üretimi yapılan silahın planlarını 1 Milyon 200 bin Türk Lirası karşılığında satarken suç üstü yakalandı.  
 
1 Nisan 2016 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir ihbar yapıldı. Yapılan ihbarda MKE Silah fabrikası Müdürlüğünden devlet sırlarının satılacağı belirtildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu araştırmaya aldı ve soruşturma başlattı. Daha sonara soruşturma dosyası Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar İle Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderildi.  
 
Mustafa Tanrıverdinin evi ve makam odası savcılıktan alınan izin ile takibe alındı. Yapılan takip soncundan alış verişin Ankara Söğütözünde bir lokantada gerçekleştirileceği öğrenildi. Daha önceden lokantaya giden polis ekipleri lokantaya dinleme ve izleme araçları yerleştirdiler.  
 
Alış verişin tamamen yapılmasını bekleyen polis ekipleri baskın yaparak MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdiyi tutukladılar. Mustafa Tanrıverdi gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Tanrıverdi, gözaltına alındıktan sonra sevkedildiği mahkeme tarafından Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik ve rüşvet alma suçlarından tutuklanırken, evi ve işyerinde de arama ve el koyma işlemlerinin yapıldığı öğrenildi. 

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. 
 
 Kamupersoneli.net 
Exit mobile version