Öğretmen

Öğretmen Ataması, Sözleşmeli Öğretmenlik ve Eş Durumu Mazereti Hakkında Bakan Selçuk'tan Açıklamalar!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katılım sağladığı NTV canlı yayınına öğretmen atamaları ve diğer konulara yönelik olarak detayları paylaştı.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Bakanlığımızın bir kapasitesi vardır 2040 yılına kadar Türkiye nüfusunun artışı da göz önüne alındığında bizim öğretmen ihtiyacımız ders ve saatlerde kırılmalar olmadığı durumda öne çıkmaktadır.

100 binlerce öğretmen atamamız mümkün değildir.

2019 yılı atamalarında net rakam veremiyoruz. Ayrıca buna Bakanlık karar vermiyor.

20 bin öğretmen atamalarında 10 Aralık 31 Aralık 2018 tarihinde başvurular alınacak.

Atamalarla alakalı olarak 9 Kasım 2018 tarihinde Bakanlık olarak norm kadro detaylarını öğreneceğiz ve bizlerin hangi branşta kaç öğretmen ataması yapacağı o zaman belli olacak.

Yok MEB 30 bin atama yapsın, 40 bin atama yapsın veya 50 bin atama yapsın diyorlar ancak buna MEB karar veremiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe neticesinde durumlar analiz ediliyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN VE EŞ DURUMU

Sözleşmeli öğretmen 3+1 olarak değişti. Mazerete dayalı eş durumu hakkında ise kanun çok açıktır. Benim bu bölgede açığım var ancak bu açığım olduğu süreçte gönderme yapamıyorum.

Örnek verecek olursam 27 bin civarı atama yaptığımız süreçte 20 bini tekrar eş durumu nedeniyle başka yerlere gidiyor ancak o bölgede öğretmen bulamıyoruz ve öğrencilerimiz öğretmensiz kalıyor.

Mevcut öğretmenlerimiz eğitimlerine ve öğretimlerine devam edecekler. Sağlık durumu ve benzer durumlar söz konusu değildir.

Kamupersoneli.net I ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Bizler niye okudugumuzu dusundukce artik bunyemiz kaldirmiyor bari bu kadar mezun varken ogretmensiz okul kalmamali

  2. yüksek lisans şartı gelecek deniyor fen edebiyat mezunları için mi yoksa herkes için mi eğitim fakültesi mezunlarının da yapması şart mı

  3. Sayın bakan atanamayan öğretmen ne ya-pa-cak rica etsem cevaplarmisiniz seneye daha çok çalış atan vb.cevapların dışında cevaplar lütfen

  4. Sözleşmeli öğretmene eş durumu tayini verilmediği sürece huzur yok…

  5. Eşim sözleşmeli öğretmen Ben özelde muhendislik yapıyorum. Çocuğumu yıllarca göremiyeceğim nerde adalet eş durumu tayini yok diyorsunuz biz bu ülkenin evladı değiliz