2010 KPSS İle Memur Olanların Vaziyeti Ne Olacak ?

2010 yılında uygulanan KPSS’de soruların sızdırılması hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Yüksek Öğretim Kurulu Denetleme Kurulu raporunun da bulunduğu genel kültür ve genel yetenek sınavlarının iptali istemini soruşturmayı değerlendiren bölge İdare Mahkemesine gönderdi.  
 
Mahkemeye gönderilen belgelerde delil belge ve itiraflar var ayrıca sınav sorularının daha önceden elde edildiğine dair TÜBİTAK raporu yer alıyor. Öte yandan KPSS soruşturmasının kilit isimlerinden biri polis ekiplerine teslim oldu. Mahkemeye sunulan dosya da itirafçıların ifadeleri delil olarak sunuldu.  
 
Bu bağlamda İdare Mahkemesi sınavın iptali yönünde bir karar verirse 2010 KPSS ile devlet memuru olan binlerce kişinin memuriyeti düşürülebilecek.  
 
Daha önceden soruların sızdırıldığı tespit edilerek eğitim bilimleri sınavı iptal edilmişti. Ayrıca iptal edilen eğitim bilimleri sınavı daha sonra ki bir tarihte tekrarlanmıştı. Ancak genel kültür ve genel yetenek sınavları herhangi bir olumsuzluk görülmediği gerekçesi ile iptal edilmemişti. Bu bağlamda sınava giren adaylardan bazıları sınavın iptali için Bölge İdare Mahkemesine dava açmıştı.  
 
 Kamupersoneli.net 
Exit mobile version