MSB Uzman Erbaş Alımı Başvuruları İçin Son Gün

Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz aylarda yayımladığı bir ilan ile Uzman Erbaş alımı yapacağını duyurmuştu. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına yapılacağı ilan edilen Uzman Erbaş alımı başvuru süreci 26 Ekim tarihi itibariyle sona erecek. İlana başvuruda bulunacak adayların dikkat etmesi gereken hususları haberimizde aktarıyoruz. 

MSB UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURULARI SONA ERİYOR

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımlanan Uzman Erbaş alımlarına dair kadro detayları şu şekilde; 

MSB 3 kuvvet komutanlığına toplam 12 bin 662 Uzman Erbaş alımı gerçekleştirecek. Söz konusu bu alımlarda Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine 925, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına 737 ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına 11 bin Uzman Erbaş alımı yapılacak.

UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

MSB Uzman Erbaş alım ilanlarına ön başvuruda bulunmak isteyen adaylar için başvuru kılavuzunda yer alan başvuru koşullarını aşağıda aktarıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak, Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak, Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak, En az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (öğrenimini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmak)

Yaş Şartı;

Söz konusu alım ilanına başvuruda bulunacak adaylardan talep edilen yaş şartı maddesi; Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (25 Eylül 2013 tarihi ve sonrasında terhis olanlar), Müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle (01 Ocak 2018) yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (28 yaşından gün almamış) olmak (01 Ocak 1991 tarihi ve sonrasında doğanlar),

Uzman Erbaş alım ilanları için adayların arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması uygun olmak, Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak ve herhangi bir kamu kurumuna karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak, şartlarını sağlamaları gerekiyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına gerçekleştirilecek olan Uzman Erbaş alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 26 Ekim tarihi saat 23.59’a kadar yapabilecekler. İlana başvurular e-Devlet şifreleri ile Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yapılacak. 

Exit mobile version