Adalet Bakanlığı 15 Bin Zabıt Katibi, Mübaşir ve İnfaz Koruma Memuru Alımı Yapacak! (KPSS, Eğitim, Yaş ve Diğer Şartlar Nasıl Olmalı?)

Adalet Bakanlığı’na personel alımları için yapılan açıklamalar kurumun en yetkili ismi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından gelmişti. 

Abdülhamit Gül katılmış olduğu bir televizyon programı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında çok sayıda kadroda personel alımı yapılacağının müjdesini vermişti. 

ADALET BAKANLIĞI 15 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından geçtiğimiz aylar içerisinde TRT programında yapmış olduğu konuşmasında personel alımlarının detayları paylaşılmıştı. Yapılan açıklamalara göre Adalet Bakanı Abdülhamit Gül hakim savcı alımlarının yanı sıra binlerce adayın beklediği Adalet Bakanlığı personel alımlarına dair bilgiler verdi. 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül personel alımlarına dair açıklamalarında, “1000 adli hakim ve savcı için müracaatı aralık ayında alacağız. 100 idari yargı hakimi, 15 bin de personel alacağız.” ifadelerini kullanmıştı. 

BİR ÖNCEKİ ALIMLARDA KADRO DAĞILIMI

Adalet Bakanlığı için yapılması beklenen 15 bin personel alımı için merak edilen ilk konu kadro dağılımları nasıl olmalı yönünde. 

Bakanlık tarafından bir önceki alımlarda Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre 4771 sözleşmeli zabıt kâtibi , 527 sözleşmeli mübaşir, 27 sözleşmeli şoför , 99 sözleşmeli teknisyen ve 69 sözleşmeli aşçı olmak üzere toplam 5493 personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu kadroların dışında ayrıca merkez teşkilatına 20 diğer teknik hizmet personeli (istatistikçi), 30 destek personeli (şoför), 40 destek personeli (hizmetli) 50 psikolog ve 50 sosyal çalışmacı olmak üzere toplam 200 sözleşmeli personel alımı yapılmıştı. 

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlarda ayrıca 6.681 infaz ve koruma memuru, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 7.467 sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağı duyurulmuştu. 

Bu alımlarda toplam 14 bin 504 personel alımı için ilan yayımlanmış ve başvurular alınmıştı. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanları için adaylardan talep edilen başvuru koşulları konusunda da bazı adaylar taleplerini dile getirmişlerdi. Bu şartlarda ilki yaş şartı konusunda olmuştu. Çoğu aday yaş şartının kaldırılmasını ve alımların merkezi atamalarda olduğu gibi yaş şartı olmadan yapılmasını talep etmişti. Adayların esnetilmesini istediği diğer bir koşul ise KPSS puanı kapsamında oldu. Bu şartta Adalet Bakanlığı adaylardan en az 70 KPSS puanına sahip olmalarını isterken adaylar bu şartın daha da düşürülmesini dile getirmişlerdi. 

KADRO DAĞILIMI VE ŞARTLAR NASIL OLMALI?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından ilan edilen alımlar için ilanların yayımlanması bekleniyor. Peki Adalet Bakanlığı 15 bin personel alımı için sizler ne düşünüyorsunuz? Kadro dağılımı nasıl olmalı? Yaş şartı esnetilmeli mi? 70 KPSS puan şartı düşürülmeli mi?

İlan yayımlanmadan önce sizlerde haberimizin altına yorumlarını ve görüşlerini aktarabilir ve taleplerinizi dile getirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

 

Exit mobile version