EGM Bünyesinde Polis Alımı Yapılacak ! (PÖH ve POMEM Gibi Hangi Branşlarda Yapılmalıdır?)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bundan önce yaptığı açıklamalarında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine polis alımı yapılacağını ifade etmişti. 

Bakan Soylu tarafından gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında kadrosunu güçlendirmek için polis alımı yapan emniyet teşkilatına alımların devam edeceği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, EGM bünyesine yapılacak olan polis alımlarına ilişkin alımların 35 bin civarında olacağını belirtti.

35 BİN YENİ ÖĞRENCİ ALIMI YAPILACAK

Bu konu hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında 25 bin 500 kişilik daha alım planladıklarını önümüzdeki yıl da 35 bin yeni öğrenci alımı yapılacağını ifade etti.

Polis alımlarına ilişkin POMEM ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 20 bin polis alımı yapıldı. Bu alımların dışında Polis Meslek Yüksekokulu 2 bin 500 polis alımı ve PAEM ile 3 bin komiser yardımcısı alımı gerçekleştirildi. 2018 yılı bitmeden Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 10 bin kişilik polis alımının yapılması beklenmektedir.

BRANŞ DAĞILIMI NASIL OLMALIDIR?

Tüm bu alımların dışında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 2019 yılı için 35 bin polis alımı yapılacaktır. Peki 2019 yılı için gerçekleştirilecek olan polis alımlarında branş dağılımı nasıl olmalıdır? 

Bu konu hakkında bazı adaylar polis memur alımının yapılması talep edilirken bazı adaylar tarafından POMEM kapsamında alımların yapılması istenmektedir. Bunun yanı sıra binlerce aday tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Özel Harekat (PÖH) alımının yapılması talep edilmektedir. Peki sizler hangi branşlarda alımların yapılmasını talep ediyorsunuz? Görüşlerinizi belirtmek için aşağıdan yorum yapabilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Exit mobile version