Adalet Personeli

Adalet Bakanı Gül: Mübaşirleri Genel İdare Hizmetler (GİH) Sınıfına Geçiriyoruz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Habertürk Televizyonunda katıldığı bir programda mübaşirler hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarında mübaşirlerin Genel İdare Hizmetler sınıfını hak ettiğini belirtti. Bakan Gül’ün bu konu hakkındaki açıklamalarının detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz…

BAKAN GÜL’ÜN AÇIKLAMALARI

Adliye koridorlarında bu dosyaların tozunu yükünü mübaşirlerin çektiğini çok iyi bilen bir kişiyim. Dolayısıyla yargının çok önemli unsuru arkadaşlarımız ve talepleri haklı. Biz bu konu hakkında geçtiğimiz dönem seçim kararı alınmadan önce Maliye Bakanlığıyla da mutabık yaptık, metnimizi hazırladık, kanun teklifimizi hazırladık. Sonra seçim kararı ve Meclis tatile girdi. Ben bu konunun mübaşir arkadaşlarımızın hak ettiğini düşünüyorum, inanıyorum. Bu konuda biz de her türlü hatırlatmayı yapacağız. 

Hak ettikleri bir konu, hakimin, savcının ve mahkemenin yükünü taşıyorlar. Sadece orada bir farklı bir hizmet gibi yardımcı hizmet sınıfı değil Genel İdareler Hizmetleri sınıfını hak ettiklerini düşünüyorum. İnşallah olumlu neticelenir.

KAMUPERSONELİ.NET 

Bir Yorum

  1. adalet bakanlığı personel alımlarındaki 35 yaş sınırının değiştirilmesi taleplerine neden göz yumuyor