Soru Önergeleri

TRT Yurtdışı Çalışanının 125 Bin TL Maaş Aldığı İddiası Soru Önergesi Oldu

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bir soru önergesi verilerek TRT’de yurtdışında çalışan bir personele 125 bin TL maaş ödendiği iddiaları soruldu. 

Bu konu hakkında CHP Milletvekili Tanrıkulu tarafından verilen soru önergesinin detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

TRT Yurtdışı Çalışanının 125 Bin TL Maaş Aldığı İddiası Soru Önergesi Oldu

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak yanıtlamasını istediği soru önergesinde şu soruları sordu: 

– TRT World’de Expat (Çalıştıkları firma tarafından yurtdışında başka görevlere gönderilen kişiler) kadrosunda çalışanlara döviz cinsinden ödeme yapıldığı iddiası doğru mudur?

– El Cezire’de çalışan Imran Garda’ya 22 bin Euro (Yaklaşık 125 bin TL) maaş ödendiği iddiası doğru mudur?

– TRT’de benzer maaş oranlarının çok olduğu, 20 bin Dolar maaş alan çalışanların olduğu iddiası doğru mudur? Bu Kişilerin görevleri ve isimleri nedir?

VERİLEN YANIT

TRT Yurtdışı Çalışanının 125 Bin TL Maaş Aldığı İddiası Soru Önergesi Oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı tarafından verilen soru önergesine yanıt verildi. Soru önergesinin yanıtında “TRT World Koordinatörlüğü bünyesinde çalışmakta olan yabancı personelin maaşları Türk Lirası olarak ödenmekte olup soru önergesinde ismi geçen personele ödendiği iddia edilen maaş gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadelerine yer verildi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER