İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Mülakatlarında Torpil Mi Yapıldı ?

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir soru önergesi verildi.

Verilen soru önergesinde CHP Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu İçişleri Bakanlığı personel alımlarına değinerek personel alımlarında torpil yapılıp yapılmadığını sorguladı. 

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

Söz konusu soru önergesinde konu ile ilgili olarak Mustafa Sezgin Tanrıkulu “Bakanlığınızda işe alım mülakat safhasında listeler hazırlandığı ve memur alımlarının oluşturulan listeler üzerinden gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?” sorusunu sordu.

Ayrıca Milletvekili Tanrıkulu ” Hazırlanan listelerde Kürt Vatandaşlar, Aleviler, CHP Üyeler ve üyelerin yakınları olmak üzere yer alan vatandaşlarımızın memur alımlarında kesinlikle ‘elenmesi gerekenler’ olarak belirtildikleri iddiası doğru mudur?” sorusunu da sordu.

BAKANLIK YANIT VERDİ

Bu soruların ardından İçişleri Bakanlığı tarafından soru önergesine yanıt verildi. Bakanlık tarafından verilen yanıtta “Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı kuruluşlarda işe alımlar anayasa, kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde ayrım yapılmaksızın hukuka uygun ve tarafsızlık içerisinde yapılmaktadır” denildi.

Exit mobile version