35 Bin Polis Alımı Yapılacak! (PÖH, POMEM, PMYO ve PAEM Kadro Dağılımı Nasıl Olacak?)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak olan polis alımlarına dair çok önemli açıklamalarda bulunmuştu. 

Yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen güvenlik operasyonları kapsamında kadrosunu güçlendiren emniyet teşkilatına alımların devam edeceğini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alım yapılacak olan polis sayısına dair de bilgiler verdi. 

’35 BİN YENİ POLİS ALIMI OLACAK’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, EGM bünyesine yapılacak olan polis alımlarına ilişkin açıklamasında 35 bin yeni polis alımı olacağını duyurmuştu. Bakan Soylu geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu konuşmasında alımlara dair aşağıda yer alan ifadeleri kullanmıştı. 

“Türkiye genelinde 68 bin 779 yeni polis alımı yapıldı. Yalnız İstanbul’da 17 bin 465 yeni polisi göreve başlattık. Bugün 21. dönem mezunlarımızla birlikte bu yıl 18 bin 426 evladımız Emniyet Teşkilatımıza katılmış olacak. Yıl sonuna kadar 25 bin 500 kişilik daha alım planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl da 35 bin yeni öğrenci alacağız. Suça karşı bir çığ gibi büyüyor ve hep birlikte güçleniyoruz. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin personel noktasında bütün tahribatı kapatılmış ve artıya geçtir. Önümüzdeki dönemde yeni hükümet sisteminde inşallah çok daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız.”

ALIMLAR NE ZAMAN VE HANGİ KADROLARDA YAPILACAK?

Polis alımlarına dair yapılan bu açıklamaların ardından ise ilan bekleyen adayların en merak ettiği konuların başında alımların ne zaman olacağı konusunda. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamalarının yapılan polis alımlarında POMEM ile EGM’ye 20 bin polis memuru alımı yapıldı. Bu alımların dışında PMYO ile 2 bin 500 ve PAEM ile de 3 bin polis alımı gerçekleştirildi. Ayrıca polis alımları için de 2018 yılı bitmeden 10 bin kişilik bir alım yapılması bekleniyor. 

Bu alımların dışında 2019 yılı içinde yukarıda sizlerle paylaştığımız açıklamalar doğrultusunda 35 bin polis alımı yapılacak. Bu alımlarında 2018 yılı içerisinde oluşan kadro dağılımında olduğu gibi olması bekleniyor. 

KADRO DAĞILIMI, YAŞ ŞARTI, KPSS ŞARTI KONUSUNDA SİZLER NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

PÖH, POMEM, PMYO ve PAEM kapsamında yapılması planlanan ve beklenen alımların nasıl olması gerektiği konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Alımlarda aranan yaş şartı, KPSS Şartı, eğitim şartı gibi koşullar nasıl belirlenmeli? 

Polis alımlarına dair görüşlerinizi haberimizin altına yorum olarak yazabilir ve taleplerinizi duyurabilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

Exit mobile version