Akademik Personel

Yurt Dışında Akademisyenlere Yabancı Dil Eğitim Desteği Verildi

Yükseköğretim Kurulu tarafından “YÖK Yabancı Dil Eğitim Bursu” başlatıldı. Burs, 2018-2022 yıllarını kapsayan 5 yıllık Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi’nde yer alan eylem planı çerçevesinde, akademisyenlerin yabancı dilde ders verme kapasitelerini artırmaya yönelik olarak başlatıldı.

YÖK tarafından başlatılan burs programı ile devlet üniversitelerinde doktora derecesine sahip araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya doktor öğretim üyesi kadrolarında en az 3 yıldır görev yapmakta olan ve son 5 yıldaki yabancı dil puanları 50-64 arasında olan akademisyenlerin yabancı dil yetkilerinin artırılmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

DİL EĞİTİMİ DESTEĞİ SAĞLANACAK

Başvurular üniversiteler tarafından YÖK’e yapıldı. YÖK tarafından başvurular değerlendirilerek koşulları sağlayan 40 akademisyene, yurt dışına gidip dil yetkinliklerini geliştirmeleri, uluslararası alanda tecrübelerini artırmaları ve alanlarıyla ilgili çeşitli araştırma ve inceleme yapabilmeleri için dil eğitimi desteği sağlanacak.

Burs eğitimi İngiltere, Amerika, Kanada, Almanya, Fransa gibi ülkelerdeki uluslararası akreditasyona sahip dil eğitim merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Bu burs kapsamında 25 devlet üniversitesinden 40 akademisyen, 2-6 ay arasında eğitim görecek.

KAMUPERSONELİ.NET