Taşeron Memur Kadar Maaş Zammı Alabilecek ( Taşeron Son Dakika Gelişmeleri – Nisan 2016)

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ( Özel sözleşmeli personel) sürecinde detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Kamupersoneli.net olarak taşeron işçilerin kadro meselesini yakından takip etmeye devam ediyoruz. Bir kaç gün önce hangi taşeron işçilerin ne şartlarda özel sözleşmeli personel olarak kamuda istihdam edileceğine dair haberi yayımlamıştık. Taşeron işçilerin kamuda istihdamı için çalışmalar devam ederken yavaş yavaş ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Davutoğlu “Kadro” , Ağbal “Sözleşmeli Personel” Dedi

Taşeron işçiler Başbakan Davutoğlu’ndan “kadro” sözünü aldıktan kısa bir süre sonra Maliye Bakanı Naci Ağbak “Özel sözleşmeli personel” demiş taşeron işçilerin kafası karışmıştı. Ayrıntılar yavaş yavaş ortaya çıktıktan sonra taşeron işçilerin sevincinin kursağında kaldığını haber sitemize yapılan yorumlardan görebiliyoruz. 

Taşerona Sınav Kesinlikle Olacak

Taşeron işçiler kamuda istihdam konusunda en çok sınav sistemine karşı fakat Naci Ağbal sınavın kesinlikle yapılacağını ve özel sözleşmeli personellerin bu yolla istihdam edileceğini dile getiriyor. 

Taşeron Maaşı Aynı Kalacak

Taşeron işçilerin maaşları aynı kalacak fakat taşeron işçiler özel sözleşmeli personel olarak isthidam edilmeleri halinde memurlar kadar zam alabilecekler. 

Memur Kadar Zam Alacak

Memurların aldığı zammın aynı oranını özel sözleşmeli personelde alabilecek .Ayrıca Maliye Bakanı Naci Ağbal, Taşeron işçilerin memurların sağlık ve sosyal haklarından yararlanacağını dile getirdi

Exit mobile version