Öğretmen

Bir Milyon Fikir 16: Öğretmen Atamalarında KPSS Kaldırılmalıdır

1-Öğretmenlik alanları tek fakülte türünde ve belli şehirlerde olmalıdır. Öğretmen liseleri ve öğretmenlik fakülteleri olmalıdır. Toplamda 8 yıllık bir eğitimle çağdaş, gelişime açık, yol gösteren öğretmenler yetiştirmeliyiz.

2-Kontenjanlar MEB’in ve özel sektörün ihtiyacına göre sınırlı tutulmalıdır.

3-Az mezun ve öz mezun uygulamasına geçilerek öğretmen eğitimine MEB de dahil olmalıdır.

4-Mevcut atama bekleyen öğretmenler farklı istihdam türleriyle eritilmelidir. Ücretli öğretmenlik kaldırılmalıdır, mevcut mezunlardan atamalar yapılmalıdır. 3600 ek gösterge çıkartılıp emekliliği teşvik etmeliyiz.

5-Önümüzdeki geçiş döneminde 1-2 yıl öğretmenlik alanlarına öğrenci alınmamalıdır, yeni sistemi daha sonra uygulamaya koymalıyız.

6-Mezuniyet ve istihdam dengesi kurulduktan sonra da KPSS’ye gerek kalmayacaktır. Atama bekleyen öğretmen kavramı da ortadan kalkacaktır.

ÖZETLE; 400-500 bin öğretmen adayına gerçekten ihtiyacımız yok. Nitelikli öğretmen yetiştirmemiz için ihtiyacımız kadar öğretmen yetiştirmeliyiz.

Her alanda kendini yetiştirmiş, belli şehir ve üniversitelerde öğretmenleri eğitmeliyiz.

YKS’de öğretmenlik alanlarında 240-300 bin sıralaması ihtiyaca cevap vermemektedir çünkü farklı fakülte türleri vardır.

Türkiye’nin 5-10 şehrinde öğretmenlik alanları olmalıdır. Gerekirse özel üniversitelerle de bir protokol yapılıp birlikte hareket edilebilir.

Sonuç itibariyle KPSS denilen sınavdan da öğretmen adaylarına kurtarmış oluruz, kurslardan kurtarmış oluruz, KPSS kitaplarından kurtarmış oluruz.

Bu tarihi adımı devlet ve millet olarak mutlaka atmalıyız. Kısa vadede de KPSS’nin içeriğini daraltıp öğretmen adaylarını sadece alan bilgisinden sınava tabii tutmalıyız.

Zeki Kara / ÖZEL HABER

Kamupersoneli.net

Bu yazıya ait tüm haklar Kamupersoneli.net’e aittir. “kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.©

Bir Yorum

  1. Fikirler cok guzelde uygulamada cok zor gorunuyo cunku ogretmenlik mezunlari bosta gezerken haril haril formasyon veriliyo.basta bunlari bi biraksinlar.bu is coookk zor.insAllahh gerceklesir..

  2. hatta diploma bile sorulmamalı dileyeni dilediği alanda( spor-tekn.tasarım-vb dersler olursa daha iyi olur)öğretmen atamalı.