Öğretmen

Bir Milyon Fikir 15: Okulu Olmayan Kalmamalı, Köy Okullarına Öğretmen Atanmalıdır

Okullardaki öğretmenler öğrencileri geziye götürme konusunda isteksiz davranmaktadırlar çünkü ilçe milli eğitim müdürlükleri gezileri çok fazla desteklemiyor. Veya bazı öğretmenler sorumluluk almak istemiyor. İl ve ilçelere uzaktaki öğrencilere ders dışında gezi faaliyetleri düzenlenmiyor. Okuldaki gezi kulüpleri de işlevsiz kalıyor.

Öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları kapsamında köy okullarından başlamak üzere hatta velileri de dahil ederek ilçe milli eğitim müdürlüklerinin organize edeceği geziler düzenlenmelidir.

Projemiz şu: İlçe milli eğitim müdürlüklerinin gezi için otobüs veya minibüsleri olmalıdır. Daha sonra merkeze uzak olan okullarda öğrenim gören öğrencilere günübirlik gezilerin düzenlenmesi olumlu olacaktır. Sinema olabilir, müze olabilir, üniversite olabilir, seminerle olabilir. Öğrencilerin yaş grubuna göre gezilerin yapılması çocukların gelişimi açısından olumlu olacaktır.

Müze görmemiş öğrencilerimiz var, sinemaya gitmemiş öğrenciler var. Bunu köylerden başlatıp zamanla geliştirebiliriz. Sadece okula gidip gelen öğrencilerimizi geliştiremeyiz. Yerel yönetimlerle protokoller yapılmalıdır. Yaş grubuna uygun olarak yapılan geziler öğrencilerimizi hayal ve hedef bağlamında geliştirecektir.

ÖNERİLERİMİZ

1- Köy okullarının öğretmen eksiği giderilmelidir çünkü köydeki okullara alanı uygun olmayan ücretli öğretmenler görevlendirilmektedir.

2- Köyde çalışan öğretmenler için köylerde konukevleri olmalıdır. Köyde çalışan öğretmene de ilave ödemeler yapmalıyız.

3- Taşımalı eğitimi gözden geçirmeliyiz. Okulu olmayan köyleri tespit edip yeni okullar yapmalıyız. Köy enstitülerine tekrar bir dönüş yapılmalıdır. Mesleki eğitimi orta öğretimde değil de temel eğitimden başlatmalıyız.

Zeki Kara – Kamupersoneli.net / ÖZEL HABER

Bu yazıya ait tüm haklar Kamupersoneli.net’e aittir. “kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.©