Askeri Personel Alım İlanları

Deniz Harp Okuluna Askeri Öğrenci Alımı İçin İlan Yayımlandı

Milli Savunma Üniversitesi, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile Deniz Harp Okuluna ara sınıf askeri öğrenci alımı yapılacağını duyurdu. 

Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfında okuyan öğrencilerin başvuru yapabileceği askeri öğrenci alımına dair bilinmesi gereken detayları sizlerle paylaşıyoruz. 

DENİZ HARP OKULU ASKERİ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

Başvuru kılavuzunda yer alan lisans bölümü mezunu adayların başvuru yapabilecekleri Deniz Harp Okulu askeri öğrenci alım ilanına başvuruda bulunacak adaylardan sağlanması gereken tüm başvuru koşullarını sizlerle paylaşıyoruz. 

Deniz Harp Okulu Askeri Öğrenci Alımı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Başvuru tarihi itibariyle gün ve aya bakılmaksızın en fazla 24 (1994 ve sonrası doğumlu) yaşında olmak, Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak. Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunmamak, 

Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde” belirtilen askerî okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık kriterlerine sahip olmak, intibak eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamak, Okula karşı yönergede belirtilen uygun nitelikte sorumlu bir veli göstermek (18 yaşından büyük olanlar için kefil göstermek).

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Milli Savunma Üniversitesi, Deniz Harp Okulu ara sınıf askeri öğrenci alım ilanlarına başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 18 Ekim ile 19 Kasım tarihleri arasında yapacaklar. Başvurular Milli Savunma Bakanlığı Personel Temini Daire Başkanlığı’nın resmi internet sitesi https://personeltemin.msb.gov.tr üzerinden yapılacak.