Eğitim

Soruları Öğrenci Soracak! Öğretmen Cevaplayacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) , öğrencilerin okullardan aldıkları eğitimin niteliğini belirleyen uluslarası geçerliliği olan PISA ve TIMMS’teki başarısız sonuçları düzeltmek ve başarı oranını arttırmak için düğmeye bastı. Habertürk gazetesi’nden Latif Erdoğan’ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Amerika Birleşik devletleri (ABD) , Finlandiye ve diğer gelişmiş ülkelerde uygulanan STEM eğitim modelini okullarda hayata geçirerek söz konusu başarı oranını arttırmayı hedefliyor.

Hacettepe Üniversitesi’nin katkılarıyla yapılacak STEM Eğitimi için ülke genelindfe gönüllü 1200 öğretmene, STEM öğretme yöntemi eğitimi verildiği kaydedildi. STEM eğitimi alan öğretmenlerin, derslerine girdikleri 100 bin öğrenciye STEM modeliyle eğitim vermesi hedefleniyor.

STEM ingilizce “Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik” kelimelerinin kısaltmasından oluşuyor. STEM modelinde eğitim alan öğrenciler herhangi bir soruyu çözerken bu dört alana yönelik bilgi alacak. Eğitim sisteminin değiştirilmesinden sonra öçğrenciler basmakalıp ders notları yerine hayatın içerisinde karşılarına çıkabilecek problemlerle başa çıkabilme yeteneğine sahip olacak.

STEM modeli öğretmen açısından da çok önemli . Gelişmiş ülkelerde uygulanan STEM modelinde öğretmen, öğrencinin merakını uyandıracak konular bulup bunları uygulamalı.Öğrencinin merakını ve ufkunu genişletecek konular bulacak öğretmene  , öğrenciler tarafından sorular sorulacak. Eğitim sistemimizde öğrenciler öğretmene soru sormuyor. Öğretmen öğrenciye soru soruyor bu sistem değişecek. Öğrenciler belirli sınavlara hazırlanıp sadece o sınavı geçmek için değil, hayatın kendisine atıldığında problemleri kolayca çözebilmesi için eğitilecek.

Bir Yorum

  1. Sayın Nabi AVCI Bey Hocamızın yönettiği MEB bunu başaramaz. Aynen Fatih Projesi gibi kadük olur. Laisizmden, sekulerizmden giderek uzaklaştırılan, öğretmenleri sendikal baskıya tabi tutan, nasıl daha çok ilâhiyatçı istihdam edebilir ve nasıl daha çok dini ders koyabiliriz anlayşındaki bir anlayış STEM'i başaramaz.