SABİM Nedir? SABİM'e Nasıl Şikayet ve Öneriler İletilir?

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Nedir? Nasıl Kullanılır? Sağlık Bakanlığı iletişim merkezi’nin kuruluş amacı ; sağlık sistmeinde, yaşanan sorunların bulundukları yerde, eş zamanlı tespiti ve söz konusu sorunun çözümün etkin olacak mekanizmaların hızlıca harekete geçirilmesiyle öz denetimini bir merkezden sağlamaktır. SABİM hızlı ve etkili çözüm bulma yönteminin en ekonomik yolu olarak açıklanmıştır.  SABİM ekonomiktir zira söz konusu sorunların Sağlık Bakanlığı teşkilatının en üst noktasına kadar ulaşmasında ne zaman kaybı yaşanır ne de enformasyon.


SABİM’e Başvuru Nasıl Yapılır?

184 SABİM hattının aranması ya da şahsen SABİM’e başvuru yapılması halinde denetim mekanizması harekete geçer. SABİM operatörleri vatandaştan gelen başvuruları kayıt alına alır, SABİM çözümleyicileri başvuruyu değerlendirir ve ilgili illere sevk eder. İllerde bulunan Sabim çözümleyicileri tarafından söz konusu problemin en kısa sürede çözümlenmesi sağlanır.

SABİM ‘e Şahsi Başvurular Nereden Yapılır?

Vatandaşlar SABİM’i arayarak sağlık sisteminin işleyişine yönelik her konuda bilgi alabilir, Sağlık sistemine yönelik taleplerini, eleştirilerini ve önerilerini dile getirebilir, Sağlık hzimetlerinden yararlandıkları sırada sistemin herhangi bir aşamasında yaşadıkları problemleri ALO 184 SABİM’i arayarak dile getirebilirler. SABİM ülkemizde haftanın 7 günü, 24 saat kesintisiz hizmet verir. Vatandaşlar Alo 184 ‘ü aramanın yanı sıra 0312 286 13 57 numaralı faksı kullanabilir ya da Ankara Balgat’da bulunan Ziyabey Caddesi 1419. Sokak’tan SABİM’e şahsi başvuru yapabilir.

Tüm kamu personelinin  tarafsız sesi kamupersoneli.net’in android cihazlar için geliştirdiği uygulamayı cep telefonunuza indirerek, her türlü gelişmeden, son dakika haberlerinden, personel alım ilanlarından ve çok daha fazlasından haberdar olabilirsiniz.

Kamu Personeli | Ankara
Exit mobile version