Bir Milyon Fikir 11: Batı İllerine İlk Atama Yapılmamalıdır

Sözleşmeli öğretmenlik Doğu ve Güneydoğu’da öğretmeni uzun süre tutmak için getirildi. Sendikalar, öğretmen kadrolu olarak atanmalıdır diyor.

Batıdaki illerde hem öğretmen açığı var hem de ihtiyaç fazlası öğretmen var. 4+2 sistemi esnetilirse, sağlık özrü imkanı verilirse, bir süre sonra özür grubu hakkı verilirse yine bölgeler arası öğretmen sayısında gözle görülür farklılık olacaktır. 

ÖNERİLERİMİZ

1-Doğu ve Güneydoğu’daki 23 il için maaş olarak bir iyileştirme yapılmalıdır. Asgari ücret oranında tazminat ödemesi yapılırsa belli bölgelerde öğretmeni tutmuş oluruz hatta o bölgelere öğretmenin isteğine bağlı olarak da atamaları yapılabilir. 

2- Doğu ve Güneydoğu’da öğretmeni tutmak lazım. 4+2 sistemi sadece 4 yıl olarak esnetilebilir. 4 yıl çalışan öğretmen kadroya geçirilsin. 23 il dışındaki illere ilk atama yapılmamalıdır. 

3-Batı illerinde norm fazlası olan öğretmenler idareci olarak değerlendirilmelidir. 

4-İki defa il içi ve il dışı yapılmasına gerek yoktur. Tek seferde boş kadrolara atamalar yapılmalıdır. 

5-Okul seçmeli dersleri de öğretmen norm durumu dikkate alınarak yapılmalıdır. 

Özetle; Bölgeler arasındaki öğretmen dengesini korumak için Doğu ve Güneydoğu’yu cazip hale getirmeliyiz. Batı’daki norm fazlası öğretmenleri idareci olarak değerlendirmeliyiz. İlk atama sadece belli bölge ve şehirlere yapılmalıdır.

Exit mobile version