Öğretmen

Türk Eğitim Sen'den Sözleşmeli Öğretmenlik Kaldırılsın Talebi

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşım ile Türk Eğitim Sen’in internet sayfasında yer alan yazısını paylaştı. 

Sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılmasının talep edildiği yazıda öğretmen alımlarının KPSS puan esasına göre yapılması gerektiği ve öğretmenlerin kadrolu statüde olmaları gerektiği vurgulandı. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK KALDIRILMALI

Türk Eğitim-Sen’in resmi internet sayfasında yer alan yazıda, Türk Eğitim Sen’in sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması adına yürütmüş olduğu çalışmalar yer aldı. Öğretmen istihdamında yapılan değişiklik ile uygulamaya giren sözleşmeli öğretmenliğin mağduriyetlere yol açtığının ifade edildiği yazıda, öğretmen alımlarına dair talepler dile getirildi. Türk Eğitim Sen’in internet sitesinde sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kaldırılmasına dair yayımlanan bölümde şu ifadeler kullanıldı. 

”Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik sistemi ise yer değiştirme hakkının kısıtlandığı, çağdışı bir yöntem olarak öğretmenlerimizin prangalandığı bir sistemi yeniden hortlatacaktır. Bu bakımdan iktidarın daha önce sorunlara yol açması nedeniyle vazgeçtiği sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına yeniden başlanması kaygı vericidir. Sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmeli, ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilerek ihtiyaca uygun kadrolu atama yapılmalıdır.”

Sözleşmeli öğretmenlerin çalışma sistemlerine dair eleştirilerinde yer aldığı yazıda, öğretmenlerin belirli bölgelerde görev yapmalarını sağlamanın sözleşmeli öğretmenlik sistemiyle olmayacağı o bölgelerde görev yapan öğretmenlere ekonomik teşvikler sağlanması gerektiği talep edildi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA