BİMER Telefon Numarası , BİMER Şikayet ve Başvular Nasıl Yapılıyor?

Başbakanlık iletişim Merkezi (BİMER)’inTelefon numarası kaç? BİMER’e şikayetler nasıl iletilir? Bimer Başvuruları nasıl yapılıyor? . Başbakanlık tarafından hayata geçirilen “Başbakanlık İletişim Merkezi (Bimer)” vatandaş tarafından çok benimsenip sevilen Başbakanlık uygulamalarından birisi.


BİMER Şikayet, Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

BİMER, Vatandaş ve devlet arasındaki iletişimi arttırmak maksadıyla oluşturuldu. BİMER ‘ şahsen telefon, internet ve mektup ile ulaşılabiliyor. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ‘e yapılan başvurular kısa süre içerisinde cevaplanıyor. BİMER’e vatandaşlar cep telefonu ve sabit telefonlardan ulaşabilir. BİMER Alo 150 üzerinden de hizmet veriyor.  

BİMER Alo 150‘yi arayan vatandaşlara bulundukları ilin il Valiliği’nde bir görevli yanıt veriyor ve vatandaşın sorularını dinledikten sonra ilgili bölümlere konuyu aktarıyor. Müracaatların inceleme işlemleri tamamlandıktan sonra söz konusu başvuru Başbakanlığa gönderiliyor. Başbakanlığa gönderilen başvuru sonucu vatandaşa bildiriliyor.

BİMER Başvuruları Ne Kadar Zamanda Sonuçlanıyor?

BİMER Başvuruları genel itibariyle en geç 15 iş günü içerisinde tamamlanıyor ve vatandaşa konu hakkında bilgilendirme yapılıyor. BİMER’e internet yolundan başvuru da yapılabiliyor. BİMER internet sitesinden yapılan başvurularda e-posta doğrulaması yapıldığından emin olunmalı ve talep edilen bilgilerin eksiksiz , doğru olmasına dikkat edilmelidir. BİMER ‘e devlet memurları da dahil herkes başvuruda bulunabilir.

Kamu haberleri, memur haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeyi sürdürün. Kamupersoneli.net android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

Kamu Personeli | Ankara
Exit mobile version