Öğretmen

Bir Milyon Fikir 9: Okul Web Sitelerinde Öğretmen ve Öğrenci Olmalıdır

ÖNERİLERİMİZ

1- Okul web sitelerinin güncellenmesi kurum kültürü, öğretmen ve öğrenci bağlamında değerlendirilmelidir. Eğitici ve öğretici bir misyonla okul siteleri hizmet vermelidir.

2- Okul web sitelerinde haber ve duyuruları sıklıkla görmekteyiz ancak fotoğrafların içini doldurmak gereklidir. Yapılan çalışmaların fotoğrafı dışında içeriği de olmalıdır.

3- Öğrencilerin yazı, şiir, sosyal etkinlik, proje vb. her türlü çalışmaları okul web sitelerinde yer almalıdır.

4- Öğretmenler, devlet memuru olduğu için makale, deneme, köşe yazılarını yayımlamaya korkmaktadır. Halbuki okul web sitelerinde de diğer internet sitelerinde öğretmenlerin görüş ve düşünceleri mutlaka olmalıdır. Herhangi bir yasaklamaya gidilmemelidir. Öğretmenlik sadece sınıf içinde düşünülmemelidir. Öğretmenler, görüşlerini özgürce dile getirebilmelidir. Öğretmenlik meslek kanunu çıkartılıp öğretmenlere web sitelerinde veya okul web sitelerinde yazarlık yapabilmesinin önünü resmen açmalıyız.

5- Okul web sitelerinde eğitici, öğretici, bilgilendirici çalışmalara yer verilmelidir. Bilim, sanat, kültür, tarih haberleri ve paylaşımları için web sitelerinin tasarımında düzenleme yapılmalıdır. Haber ve duyuru bölümleri yetersiz kalmaktadır.

6- Okul web sitesi yöneticiliği zaman alan bir uğraştır. Sürekli olarak okul web sitesi yönetici ve editörlüğü yapan öğretmenlere sembolik de olsa bir ek ders ücreti ödenmelidir.

7- Okul web sitelerinin içerik başlıkları HABER, DUYURU, ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ,  DERS, BİLGİ şeklinde düzenlenmelidir. İçerik olarak öğrenciyi geliştirecek web siteleri yaratmalıyız.