Sözlü ve Yazılı Sınavı Geçemeyenler 1 Yıl Daha Aday Öğretmen Olacaklar

 Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt geçtiğimiz yılın Şubat ayında ataması yapılan aday öğretmenlere uygulanan sözlü sınav hakkında konuşma yaptı. Muhterem Kurt sözlü sınavlardan ve yazılı sınavlardan aldıkları puanın ortalaması 60 puanı geçen adayların atanması erkenden yapılacağını belirtti. Muhterem Kurt yazılı sınavların 19 Mart tarihinde 81 ilde gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca sözlü sınavlar ise 21 Mart 2016 tarihinde başladı. Sözlü sınavlar 99 komisyonda devam ediyor.  
 
Sözlü sınav soruları öğretmen sayılarının 3 katı kadar üretildi. Sınav soruları Milli Eğitim Bakanlığı Ölçe Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt sınav sorularının üstün güvenlikli ortamda hazırlandığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı sözlü sınavlarda her bir öğretmene ayrı ayrı kutu açılarak ayrı soruların sorulduğu belirtildi. Bu sistem sayesinde aynı ilde bulunan öğretmenlere aynı soruların çıkması önlenmiş oluyor. Sınavlara katılan aday öğretmenlerin soruları tamamen kendi tercihleri doğrultusunda cevapladıkları belirtilmiştir.  
 
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt hem yazılı sınav hem de sözlü sınav sonucunun ortalaması 60 puanı geçen aday öğretmenlerin asaleten atamaları yapılacaktır dedi. Muhterem Kurt sözlerine şöyle devam etti;  
 
Sözlü sınav ve yazılı sınav sonucunun ortalaması 60 puanı geçmeyen adayların aday öğretmenlikleri bir yıl daha uzayacak. Bu adaylar bir sene boyunca aday öğretmen olarak kalacaklar ve bir sonra ki sene atanabilmek için yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak olan sözlü ve yazılı sınavlara tabi tutulacaklardır. Ayrıca geçen yıl ataması yapılan 35 bin öğretmen adayları bu yıl ekim ayında yazılı daha sonra da sözlü sınava alınacaklar.  

 Kamupersoneli.net

Exit mobile version