DİB 55 Kadrolu Kamu Personeli Alım İlanı Başvuru Koşulları

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatında münhal bulunan ve aşağıda siz okuyucularımıza kadro ve başvuru detayları aktardığımız pozisyonlara personel alımı yapacak. 

Yazılı ve sözlü sınav aşamalarından başarılı olan adayların istihdam edileceği kadrolu memur alımları için yayımlanan ilan metinlerinde yer alan detaylar şu şekilde, 

İKİ FARKLI İLAN İLE 55 KADROLU MEMUR ALIM DUYURUSU

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kadrolu memur alımları için yayımlanan ilan metinlerinde yer alan kadro detayları;

DİB 1. Kadrolu Memur Alım İlanı; Yayımlanan ilk ilanda kuruma 30 kadrolu memur alımı yapılacağı ilan edildi. İlana göre alımlar 30 Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı pozisyonuna yapılacak. Bu ilanlara en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olan adaylar ile Hukuk bölümü mezunu adaylar başvuruda bulunacak. 

DİB 2. Kadrolu Memur Alım İlanı; Kurum tarafından yayımlanan ikinci kadrolu memur alım ilanında ise toplam 25 personel istihdamının sağlanacağı ilan edildi. Bu ilana göre alımlar Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı pozisyonuna yapılacak ve bu alım ilanına en az lisans düzeyinde dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olan adayların başvuruları kabul edilecek. 

DİB KADROLU MEMUR ALIM İLANI BAŞVURU ŞARTLARI

Eğitim şartlarına dair detayları aktardığımız kadrolu memur alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen diğer koşulları aşağıda aktarıyoruz. 

”657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Sınavın yapılacağı yılın ilk günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) ilgili puan türünden en az 60 almış olmak, Daha önce yapılmış Diyanet İşleri Uzman Yardımcılığı yarışma sınavlarında iki defa başarısız olmamak. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen ortak nitelik şartını taşımak.”

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜNLER

En az 60 KPSS puan şartıyla başvuru yapılabilecek olan kadrolu memur alım ilanları için istenen diğer koşulları sağlayan adaylar başvurularını 17 Ekim tarihine kadar yapabilecekler. Başvurular her şehirde bulunan il müftülüklerine yapılacak. Adaylar başvurular sırasında ilan metinlerinde yer alan başvuru evraklarını da il müftülüklerine teslim edecekler. 

Exit mobile version