Emniyet Personeli

POMEM Mülakatlarında Neler Soruluyor?

 POMEM Taban Puanı 2016 POMEM için belirlenen taban puanu aday başvu kılavuızunda 2014 ya da 2015 KPSS Lisans puanı P3 üzerinden 50 olarak belirlenmişti. Emniyet Teşkilatı personeli şehit ya da vazife malulü eş ve çocukları için KPSS P3 taban puanı 40 olarak belirlenmişti.

POMEM Mülakatlarında Neler Soruluyor? Mülakat Sınavlarında adayların konu hakkında bilgi düzeyi, kendisinden istenilen şeyleri kavrama yeteneği, adayın özgüveni, ifade yeteneği, beden dilini kullanma becerileri üzerine testler uygulanıyor.

POMEM mülakatlarında daha önce çıkan sorulardan bazıları şunlardır ; 

  • Adaydan Kendisini Tanıtması İstenir
  • Adaya Neden Polis Olmak İstiyorsun Sorusu Sorulur 
  • Adaya En etkili öğrenme biçimi hangisidir? Sorusu daha önceki mülakatlarda Sorulmuştur.
  • Çok sorulan sorulardan birisi “Polis yetkiyi kimden alır?”
  • Daha önceki POMEM mülakatlarında “Uçurumun dibinde elinde 2 çocuk var hangisini bırakırsın?”  sorusu adaylara sorulmuştur.
  • Şu Sözü Açıklayınız “Herkesin Polisi kendi vicdanıdır?” 
  • İçişleri Bakanlığı Çok yönlü olmak ne demektir? (Açıklayınız)
  • Polis ve şiddet kelimeleri size ne çağrıştırıyor? ( Detaylı açıklama yapınız)

POMEM için adayların sınav yeri ve tarihleri “www.pa.edu.tr” adresinden 1 Nisan 2016 tarihinde ilan edildi. Adaylar için Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavları 11-22 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak. 17 Nisan 2016 Pazar günü herhangi bir sınav olmayacak. Adayların talep edilen belgeler ve sınav giriş belgeleriyle kendilerine belirtilen sınav yerinde söz konusu sınav saatinden 1 saat öncesinden hazır olmaları gerekiyor. POMEM sınavlarına girecek adaylar sınavlara alınmadan önce ön sağlık kontrolünden geçiriliyor. POMEM’e giriş sınavları , fiziki yeterlilik, mülakat sınavı şeklinde yapılıyor. 

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Yav Allah rızası için şu polislik alımlarını lisans şartını kaldırın yav sonra gencler sizin gibiler yüzünden hırsızlık yapıyor milletin canına kast ediyor siz bizim elimizden tutmazsaniz fırsat vermezseniz nasıl vijdaniniz rahat uyursunuz dilerim Allahtan çocuklarınız da bizim gibi olur..