Taşeron Kadro Son Dakika Gelişmeleri ( Kadroya Geçiş Ne Zaman Başlıyor?)

Taşeron İşçilerin Kadroya Alınması İçin Süreç 3 Ay Sürecek

Taşeron işçilerin kadroya alınması ile alakalı Maliye Bakanı Naci Ağbal , 3 aylık bir süreçte kamu kurum ve kuruluşlarının müracaatlarının hem kanuna hem de Bakanlar Kurulu kararlarına göre incelenmesi gerektiğini belirtti. İnceleme bittikten sonra merkezi kuruluşların, Devlet Personel Başkanlığı (DPB) ve Malye Bakanlığı’nın incelemesinin başlayacağını dile getirdi.

Taşeron işçilerin yeni statüye geçişleri için sürecin başladığını dile getiren Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı Naci Ağbal , söz konusu taşeron işçilerin kamuda yeni statüyle istihdamı yapılana kadar taşeron firmaların yanında çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Taşeron işçilere kadro düzenlemesinden hangi işçiler yararlanıyor? Taşeron işçilerin yeni statüye geçişi için aranan şartlar neler, sosyal hakları ne olacak? gibi soruların cevaplarını kamupersoneli.net olarak siz değerli ziyaretçilerimize sık sık haberlerimizde veriyoruz. Taşeron işçilerin  özel sözleşmeli personel olarak kamuya alınabilmesi için aşağıdaki şartları yerine getirmeleri gerekiyor.

Taşeron İşçilerin Özel Sözleşmeli Personel Olarak Kamuda İstihdamı İçin Hangi Şartların Yerine Getirilmesi Gerekiyor

Özel Sözleşmeli olarak alınacak personelin kurum ve iş açısından kapsamda bulunması, Tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edildiği tarih itibariyle taşeron işçi statüsünde çalışıyor olmak, Kapsama giren idarelerde 1 Kasım itibariyle çalışıyor olmak, Yaş hariç devlet memurluğuna atama yapılması için öngörülen şartları taşımak ( Taşeron işçiler devlet memuru statüsünde atanmayacak) , 65 yaşını doldurmamış olmak, Emekli aylığı almaya hak kazanmamış olmak,  Bu kısım çok önemli dava açma dahil her türlü haklardan vazgeçmek, Bu kısımda oldukça mühim yapılacak sözlü ve yazılı sınavlarda başarı sağlamak gibi şartlar bulunuyor.

Exit mobile version