Bir Milyon Fikir 3: Mevcut Öğretmenler Yüksek Lisans Eğitimi Almalıdır

ÖNERİLERİMİZ

Bir milyona yakın görev yapan öğretmenimiz var. Lisans eğitimlerinin ardından mesleğe başlamış, belli kalıplarla mesleğini sürdüren öğretmenleri yenilemek için eğitim bilimleri alanında öğretmenlere yüksek lisans imkanı verilmelidir.

Eğitim ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin büyük kısmına öğretmenlik alanında yeni öğrenci almayalım. Bunun yerine üniversitedeki hocalardan yüksek lisans eğitimlerinden faydalanalım. Her ilde öğretmenler için yüksek lisans programları açılmalıdır.

16.00-19.00 arası veya hafta sonu da uygun vakitlerde dersler yüz yüze verilmelidir. Yüksek lisansı teşvik etmek için uygun bir ücretle yüksek lisanslara başvuru alınmalıdır, bunun yanı sıra yüksek lisans yapmış öğretmenin özlük ve maaş durumlarını etkileyecek düzenlemeler de olmalıdır.

Bir de birden fazla lisans alanından mezun olan öğretmenler var. Öğretmenin ilgi duyması ve başka alanda da okuması güzeldir. Birden fazla alanda lisans diploması olan öğretmenlere ek hizmet puanı, terfi verilmelidir.

Öğretmenlerimizi sürekli geliştirmek istiyorsak yüksek lisansa teşvik etmeliyiz. Yüksek lisans veya ikinci üniversiteler, üçüncü üniversiteler birer diplomadan ibaret kalmayacak şekilde öğretmeni geliştirecek ortamlar oluşturmalıyız. Öğretmenleri yeniden üniversitelere yönlendirmeliyiz. 15-20 yıl önce lisans eğitimini almış öğretmen gerekirse kendi alanında tekrar eğitimlere katılmalıdır. AR-GE çalışmalarında her öğretmen mutlaka görev almalıdır. Kendini geliştiren, yenileyen öğretmene öğrencilere de bir ışık olacaktır.

Zeki Kara – Kamupersoneli.net / ÖZEL HABER

“NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…

Exit mobile version