MEB Yönetici Görevlendirme Mülakatlarında Puan Dağılımı Belli Oldu

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver tarafından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bir soru önergesi verildi.

Söz konusu soru önergesinde Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme mülakatları hakkında çeşitli sorular soruldu. Söz konusu soru önergesi ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yanıtlandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen yanıtta Yönetici Görevlendirme mülakatlarındaki puanlandırma sistemi belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen mülakat puanlandırma sisteminin detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

MÜLAKAT PUANLANDIRMA SİSTEMİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilenlere göre Yönetici Görevlendirme mülakatlarında yazılı olarak 20 puan değerinde iki adet mevzuat sorusu 10 puan değerinde bir adet genel kültür sorusu, 10 puan değerinde bir adet Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi sorusu olmak üzere 4 soru soruluyor.

CHP’li Ünver tarafından ise Türkiye derecesi bulunan Karamam Larende Anadolu Lisesi Okul Müdür Hamza Şanlıtürk’ün mülakatta 56 puanla değerlendirilmesine sebep olan etkenlerin neler olduğu soruldu.

Bunun üzerine öz konusu yanıtta sorulan yazılı sorulardan sadece iki adet mevzuat sorusuna cevap verdiği ve 40 puan aldığı, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi sorusuna cevap veremediği ve genel kültür sorusuna da yanlış cevap vererek 0 puan aldığı söz konusu kişinin mülakat sorularına verdiği cevapların puan değerinin 40 olduğu komisyonun takdir ettiği puan ile birlikte 56,2 puan aldığının belirlendiği ifade edildi.

Exit mobile version